• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Słownik angielsko-polski dla mechaników

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Może ktoś ma taki jeszcze niemiecko-polski dla mechaników

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Wielkie dzięki właśnie oststnio myślałem o takim słowniku i szukałem ale nie znalazłem nic konkretnego

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Ja mam w wersji papierowej taki z czasów dawnych w 5 językach obrazkowy. Daremnie szukać w nim jak jest po innemu wtrysk czy egr ale za to mnóstwo profesjonalnych nazewnictw wszystkiego co z mechaniką związane włącznie z nazwami śrub różnego rodzaju.

grucholl

Bywalec
Punktów
4
Miasto
śląsk
z tym słownikiem to ostrożnie, niektóre rzeczy są dziwnie przetłumaczone np. przepustnica, kolektor ssący to jakieś dziwne nazwy których nikt nie używa...

Mlekoff

Nowy
Punktów
0
z tym słownikiem to ostrożnie, niektóre rzeczy są dziwnie przetłumaczone np. przepustnica, kolektor ssący to jakieś dziwne nazwy których nikt nie używa...
Dziękuję bardzo. No będę uważał. Tyle, że za free w necie nie mogłem nigdzie przetłumaczyć np.: "kill switch" w motocyklu. Szukałem po katalogach części - najbliżej było "awaryjny wyłącznik zapłonu". A z płątnycg rzeczy nabyłem słownik techniczny- i ni du du - nie ma tam dużó z budowy pojazdu. Nie wiem, może źle szukam - może jakaś wskazówka na co zwrócić uwagę? autor, tytuł?

Do góry Bottom