NikoPonadPrawem
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam Serdecznie Panowie.Od 6lat miałem bmw e46 dwulitrowy diesel 150ps 2002r.Auto sprzedałem auto było bardzo doinwestowane mechanicznie niestety nie mogłem dłużej patrzyć na rdzę która z każdej strony wychodziła mimo oryginalnego lakieru.Zraziłem się do marki bmw przez te lata( w e46 w większości ruda je tłamsi)Na pewno chciałbym po bmw trochę ''odpocząć''
Będę na wiosnę chciał kupić auto w budżecie 30-40tys zł
Generalnie sam jeszcze nie wiem jakie auto itp dlatego spytam was tutaj.
Na pewno moc nie mniejsza niż 100ps tylko ewentualnie w górę
Auto najmniej narażone na korozję(auto planuje na kilka lat kupić)
Auto w którym nie trzeba jak w bmw ciągle coś robić i tysiącami rzucać
Silnik od 1.4(pod warunkiem,że ma te 100ps) do 2.0
Raczej benzyna aczkolwiek nie wykluczam diesla.Najlepiej,żeby nie było dwumasy,wtrysków turbo ale to wiadomo czym auto fajniejsze to już to posiada.
Auto na pewno nie kombi/sedan. Tylko i wyłącznie hatchback/coupe.Auto wielkośći audi a3/alfa romeo Giulietta itp
Generalnie przeglądając otomoto wpadły mi w oko takie marki samochód
1.Vw Scirocco 1.4TSI sylwetka ładna roczniki trochę stare bo 2008r tylko ponoć silniki to śmietniki.Poprawili po 2010r
2.Renault Megane 1.4tce lub 1.6 przykładowo cos takiego w coupe
tylko albo z silnikiem 1.4tce bo więcej ich jest albo 1.6
3.Alfa Romeo Giulietta 1.4T 170km auto ładne tylko ten MultiAir jak się sypnie 3koła pójdzie dojdzie dwumas do takiej alfy ze sprzęgłem 2.5koła turbo z 1k i się robi wybuchowo
4.Auto,które póki co najbardziej biorę pod uwagę to Leon III 1.6 Tdi 105km coś takiego dla przykładu
www.otomoto.pl
Jeszcze myślałem nad Audi a3 1.6 mpi 102km tylko ponoć to będzie mułowate szczególnie po przesiadce z dwulitrowego diesla bmw 150km
Co byście odrzucili z tych samochodów? a który model szukać?
Będę na wiosnę chciał kupić auto w budżecie 30-40tys zł
Generalnie sam jeszcze nie wiem jakie auto itp dlatego spytam was tutaj.
Na pewno moc nie mniejsza niż 100ps tylko ewentualnie w górę
Auto najmniej narażone na korozję(auto planuje na kilka lat kupić)
Auto w którym nie trzeba jak w bmw ciągle coś robić i tysiącami rzucać

Silnik od 1.4(pod warunkiem,że ma te 100ps) do 2.0
Raczej benzyna aczkolwiek nie wykluczam diesla.Najlepiej,żeby nie było dwumasy,wtrysków turbo ale to wiadomo czym auto fajniejsze to już to posiada.
Auto na pewno nie kombi/sedan. Tylko i wyłącznie hatchback/coupe.Auto wielkośći audi a3/alfa romeo Giulietta itp
Generalnie przeglądając otomoto wpadły mi w oko takie marki samochód
1.Vw Scirocco 1.4TSI sylwetka ładna roczniki trochę stare bo 2008r tylko ponoć silniki to śmietniki.Poprawili po 2010r
2.Renault Megane 1.4tce lub 1.6 przykładowo cos takiego w coupe
tylko albo z silnikiem 1.4tce bo więcej ich jest albo 1.6
3.Alfa Romeo Giulietta 1.4T 170km auto ładne tylko ten MultiAir jak się sypnie 3koła pójdzie dojdzie dwumas do takiej alfy ze sprzęgłem 2.5koła turbo z 1k i się robi wybuchowo

4.Auto,które póki co najbardziej biorę pod uwagę to Leon III 1.6 Tdi 105km coś takiego dla przykładu

Używane Seat Leon - 36 900 PLN, 124 000 km, 2014 - otomoto.pl
Nie Uszkodzony Seat Leon - Nie Pierwszy właściciel, Biały, Diesel, 105 KM, 1 598 cm3. ABS, CD, ABS, Centralny zamek, ABS, CD, ABS,
Jeszcze myślałem nad Audi a3 1.6 mpi 102km tylko ponoć to będzie mułowate szczególnie po przesiadce z dwulitrowego diesla bmw 150km
Co byście odrzucili z tych samochodów? a który model szukać?