Essa
Nowy
- Punktów
- 1
Przeczytałem parę podobnych wątków na tym forum, więc jeśli przyszedłeś napisać mi że za te pieniądze to conajwyzej kupię sobie dobry rower to proszę żebyś nie zaśmiecał mi tego wątku 
A więc mój pierwszy samochód powoli zaczyna umierać (golf3 97 1.6 75km) chciałbym się przesiąść do czegoś podobnego tyle że z większą mocą, młodszego i czegoś co da mi większą przyjemność niż jazda starym trupem
Wiadomo budżet nie jest wygórowany i wybór też nie jest urozmaicony ( szukam w okolicy Radomia)
Cel: dupowóz, zależnie od potrzeb ale myślę że tygodniowo robię z 200km.
Wielkość: Sedan, hatchback już w wyłączności może być i kombi
Co mi się spodobało:
Audi A4b5, A3 ( z polecanych silników słyszałem że że 1.8T są spoko lub 1.9TDI)
Golf IV, Passat (to samo j.w. widziałem że w 4 też jest 1.6 w wersji 100KM+ czytałem że też jest spoko)
Z czym się zwracam do was:
Jakieś rady na czym się skupić podczas szukania?
Jakieś inne warianty silnikowe warte uwagi?
Może jakieś inne samochody na które warto zwrócić uwagę?
Zależy mi na taniej eksploatacji samochodu, ekonomicznym jeżdżeniu. W mniejszych samochodach 1.9 TDI według info w internecie spalanie jest całkiem znośne - Gaz/LPG w opozycji do tego. Ogólnie chciałem się zamknąć w kosztach na 25 zł/100km. Obecnie golf mi palił 10 i byłoby spoko żeby tak zostało.
Samochód ma mi posłużyć jakoś 3/4 lata bez problemów i większych kosztów. W swojego golfa wsadziłem przez 3 lata może z 1k ( w tym zrobienie progów) więc chciałbym żeby i w nowym nie wsadzać o wiele więcej.
Byłbym bardzo wdzięczny jakbyście mi jakoś pomogli w wyborze

A więc mój pierwszy samochód powoli zaczyna umierać (golf3 97 1.6 75km) chciałbym się przesiąść do czegoś podobnego tyle że z większą mocą, młodszego i czegoś co da mi większą przyjemność niż jazda starym trupem

Wiadomo budżet nie jest wygórowany i wybór też nie jest urozmaicony ( szukam w okolicy Radomia)
Cel: dupowóz, zależnie od potrzeb ale myślę że tygodniowo robię z 200km.
Wielkość: Sedan, hatchback już w wyłączności może być i kombi
Co mi się spodobało:
Audi A4b5, A3 ( z polecanych silników słyszałem że że 1.8T są spoko lub 1.9TDI)
Golf IV, Passat (to samo j.w. widziałem że w 4 też jest 1.6 w wersji 100KM+ czytałem że też jest spoko)
Z czym się zwracam do was:
Jakieś rady na czym się skupić podczas szukania?
Jakieś inne warianty silnikowe warte uwagi?
Może jakieś inne samochody na które warto zwrócić uwagę?
Zależy mi na taniej eksploatacji samochodu, ekonomicznym jeżdżeniu. W mniejszych samochodach 1.9 TDI według info w internecie spalanie jest całkiem znośne - Gaz/LPG w opozycji do tego. Ogólnie chciałem się zamknąć w kosztach na 25 zł/100km. Obecnie golf mi palił 10 i byłoby spoko żeby tak zostało.
Samochód ma mi posłużyć jakoś 3/4 lata bez problemów i większych kosztów. W swojego golfa wsadziłem przez 3 lata może z 1k ( w tym zrobienie progów) więc chciałbym żeby i w nowym nie wsadzać o wiele więcej.
Byłbym bardzo wdzięczny jakbyście mi jakoś pomogli w wyborze