• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód grzechota podczas jazdy po drodze, ale nie w drodze powrotnej

squad4

Nowy
Punktów
0
Dzieje się tak tylko gdy wyjeżdżam z domu. Zaczyna się dziać w tym samym miejscu na drodze. Czuje się i brzmi jak guma na kole wózka sklepowego, ale rozmiar samochodu. Dzieje się to tylko w jednym kierunku, nie podczas jazdy powrotnej tą samą drogą. Dzieje się to przy każdej prędkości na tej drodze od 5 do 50 mil na godzinę. Napęd z powrotem przy dowolnej prędkości jedzie tak dobrze, jak powinien.

Jutro sprawdzę drążki kierownicze, przeguby kulowe i takie tam. Dla pewności obróć opony. Nie przypomina żadnego problemu z drążkiem kierowniczym, przegubem kulowym lub wyważeniem opon, z którym miałem do czynienia wcześniej.

Czy ktoś doświadczył czegoś podobnego? Jakieś sugestie, aby zawęzić moje rozwiązywanie problemów?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja też miałem taki przypadek że w jednym miejscu na drodze w okolicy wzniesienia skrzynia automatyczna mi przeciągała bieg, później jeżdżąc innym autem w automacie też mi przeciągała :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja też mam takie coś w jednym miejscu jak jadę na warsztat jest takie brrrrrt i cisza w powrotnej drodze po drugiej stronie już nie...
Może lepiej przyjrzeć się nawierzchni szosy?

tomC4

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Co to za auto może być latająca pęknięta sprężyna od mcpersona lub jeśli masz trawerze tak puka na gumach od niej miałem takie przypadki

Do góry Bottom