Bo większość mechaników to są kozaki i żaden się nie przyzna przed samym sobą że może się wyłożyć na czymś takim i nie robi sobie zdjęć przed demontażem a potem jest rozpaczNiby takie proste urządzenie - raptem kilka elementów - a jak widać wciąż czarna magia...![]()
Wszystko jest łatwe jeśli się to rozumie i jeśli się wie jak to zrobić, wszystko jest proste w naprawie jeśli się wie co jest popsuteArni, ale po co zdjęcia, przecież to jest tak proste urządzenie, zawierające zaledwie kilka elementów, a jego zasada działania opiera się na kilku podstawowych prawach fizycznych które są omówione na lekcjach fizyki w szkole podstawowej...
Oczywiście jak toś uczęszczał na lekcje, a nie na wagary...
Skomplikowanie budowy i zasada pracy samoregulatora jest równa skomplikowaniu budowy i zasady pracy cepa...
Nie pojmuję co tu można nie rozumieć...
Może autor wyjaśni...![]()
Uuu... arni ale żeś filozoficznie pojechał...Wszystko jest łatwe jeśli się to rozumie i jeśli się wie jak to zrobić, wszystko jest proste w naprawie jeśli się wie co jest popsutekażdy umie co innego, każdy jest mocny w czymś innym
Właśnie zdefiniowałeś słowo "garażowiec"A jest tak, że oddajesz auto do warsztatu na prostą robotę jaką jest wymiana kompletu hebli z tyłu i mechanik przyjmując auto do naprawy nie informuje klienta, że się nie zna na tym, tylko grzebie na pałę, a potem jeszcze żąda za takie eksperymenty często nie małej kasy...![]()
W dzisiejszych czasach po prostu opłaca się być wymieniaczem, nie warto naprawiać, kombinować, no chyba dla siebie przy swoim auciePracuje przy autach10 lat a uważam że dalej gówno co na tym się znam... A raczej nie wiem na tyle żebym mógł powiedzieć że jestem mechanikiem... Narazie może taki wymieniacz z plusem...więc dobrze prawicie Pany
Jak najbardziej popieram takie działanie, zważywszy, że teraz jest to proste, bo każdy ma aparat pod ręka w telefonie...Ja lubię sobie porobić zdjęcia nie tylko szczęk bo jestem leniwy i nie lubię obciążać sobie pamięci bzdurami, po za tym tak jest bardziej efektywnie bo mam pewność że byle bzdura nie zajmie mi niepotrzebnie czasu![]()
Ja tam uważam, że jestem dość dobrym mechanikiem...Pracuje przy autach10 lat a uważam że dalej gówno co na tym się znam... A raczej nie wiem na tyle żebym mógł powiedzieć że jestem mechanikiem... Narazie może taki wymieniacz z plusem...więc dobrze prawicie Pany
Zdjecie? Gdyby to było takie proste...Mnie osobiście szczęki hamulcowe każdorazowo wku....ą bo mają za dużo dziurek na sprężynki i na dodatek niektóre są zrobione ot tak bez powodu... Ja lubię sobie porobić zdjęcia nie tylko szczęk bo jestem leniwy i nie lubię obciążać sobie pamięci bzdurami, po za tym tak jest bardziej efektywnie bo mam pewność że byle bzdura nie zajmie mi niepotrzebnie czasu![]()
I napisał to diagnosta z SKP, co uwala przeglądy innym...obecnie w moim audi mam ten sam problem w obydwu tylnych zaciskach ale tylko jeśli się zaciągnie bardzo mocno ręczny, dlatego też nie zaciągam mocno tylko tyle aby się nie stoczyło autoraz na kilka miesięcy dolewam płyn i tyle, dodatkowy profit jest taki że nie muszę wymieniać płynu, cały czas jest świeży
![]()
Młody rozwiń temat, bom ciekaw...Jak tak założyłem na praktykach i dostałem pałę. Musiałem poprawiać po zajęciach.