• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

scenic II 1.9dci POMOCY

adrian3576

SuperMechanior
Punktów
0
koledzy ponawiam post dotyczący problem z odpalaniem scenica pomóżcie bo opadają mi ręce przy nim. problem jest następujący po wciśnięciu start wyświetla low battery oil low pressure i włączają się wentylatory i nie odpala zdaza się to dość często. był wymieniony licznik bo stary padł akumlator nowy nawet już podmieniony inny jest to samo 74amh 680A ladowanie 14.1V rozrusznik po regeneracji bezpieczniki sprawdzone wszystko ok a problem jest dalej ma ktoś jakiś pomysł? będę wdzięczny za pomoc

adrian3576

SuperMechanior
Punktów
0
przed wymiana licznika było ok ale miałem też inny licznik na podmiane ostatnio i na 2 licznikach jest to samo

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Przypalone upc, przewody masowe/zasilajace sprawdzone? Nie zrobiles nic w kierunku diagnozy usterki wiec musisz sprawdzic najpierw podstawowe rzeczy a potem wolac "pomocy".

adrian3576

SuperMechanior
Punktów
0
masy przejrzałem przewody zasilające też

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Uszkodzeniu kiedyś uległ licznik w moim W210 2.2D,szukałem na Allegro wiedząc,że do mojego VIN-u pasuje tylko ta jedna numeracja oraz dwie inne,pod warunkiem,że udam się do ASO MB w celu przeprogramowania.Nie znalazłem ani jednego licznika pasującego.Pojechałem na szrot,przedstawiono mi chyba ze 20 liczników takich samiutkich na wygląd,zacząłem je po kolei podpinać,każdy z nich był sprawny z tym,że każdy coś tam pokazywał,jeden temp.reszta wskazówek leżała,inny z kolei poziom paliwa tylko,zegar czasowy we wszystkich działał,obrotomierz w ani jednym,auto odpalało na każdym no ale musiało gdyż zamiast Lucasa mam rzędowego Boscha,czyli elektronika obejdziona.Jeden licznik pokazał mi,że wszystko mam walnięte,czyli zbyt mało płynu w chłodnicy,brak płynu spryskiwaczy i zepsute św.żarowe.Naturalnie nie kupiłem.Co ciekawe po odpięciu mojego licznika włączyły się wentylatory klimy i nie mogłem ich wyłączyć nawet po wypięciu bezpiecznika.Zegar wysłałem do Marka Kondei Warszawa,licznik naprawił.Dowiedz się dokładnie czy te liczniki pasują do tego auta.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Podmien UPC, nie jest kodowane ale musi byc do diesla. Najprawdopodobniej tam masz usterke, przypalone piny. Mozesz je zdemontowac i dokladnie obejrzec, trudno sie rozbiera wiec na poczatek po prostu je dokladnie sprawdz wizualnie pod katem uszkodzen czy niekontaktu.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Obejrzales dokladnie to upc i wtyczki do niego dochodzace?

adrian3576

SuperMechanior
Punktów
0
tak kolego wszystko dobrze przejzane jutro będę miał jeszcze uch to podrzucę na sztukę bo w ostateczności zostaje tylko chyba sterownik

Do góry Bottom