• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Schemat alarmu samochodowego

Maruso

Nowy
Punktów
0
Proszę o opisanie w prosty sposób shemat alarmu gdzie mam podlonczyc kable ponieważ robię to pierwszy raz i nie wszystko wiem

Załączniki

• IMG_20180822_184140.jpg
    IMG_20180822_184140.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 20

marcin www

SuperMechanior
Punktów
32
Masz na schemacie wszystko

Footbrake handbrake cut-off relay and imobiliser bypass nie podlaczaj. Flash light w kierunki wpinasz ,syrene pod maske itd itp

Ostatnia edycja:

Maruso

Nowy
Punktów
0
Nie wiem który kabel idzie do stacyjki żeby rozlanczal zasilanie i gdzie przekaźnik trzeba dać dla mnie nie jest takie proste nie znam shemacie

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Jak na pierwszy montaż, to wybrałeś skomplikowane urządzenie. Wymaga trochę wiedzy i doświadczenia. Do instrukcji powinny być jeszcze jakieś opisy i dodatkowe schematy.
Jak mamy ci napisać, co gdzie podłączyć, skoro nawet nie podałeś modelu samochodu? Co do samochodu, to wiesz, jak ma sterowany centralny zamek? Jak jest wyczuwane otwarcie drzwi? Bagażnik jak otwierany? Ale jak obciążalne wyjście z alarmu? Pełne wyjście, czy niskoprądowe? Dziwią mnie te potrójne przewody do otwarcia i zamknięcia, chyba że to tak koślawo opisane przekaźniki NO/NC. Za to nie widzę nigdzie wejścia otwartych drzwi. Są wprawdzie czujniki zewnętrzne. Ale przynajmniej jeden będzie powodował kłopoty. Generalnie ten alarm, to chińskie niespecjalne coś, co może być problematyczne w użytkowaniu. A tak swoją drogą, jeśli wiedzę masz na poziomie opisu, który tam ktoś sporządził, to jeszcze długa nauka zanim uda się coś poprawnie zmontować.

Maruso

Nowy
Punktów
0
Jak na pierwszy montaż, to wybrałeś skomplikowane urządzenie. Wymaga trochę wiedzy i doświadczenia. Do instrukcji powinny być jeszcze jakieś opisy i dodatkowe schematy.
Jak mamy ci napisać, co gdzie podłączyć, skoro nawet nie podałeś modelu samochodu? Co do samochodu, to wiesz, jak ma sterowany centralny zamek? Jak jest wyczuwane otwarcie drzwi? Bagażnik jak otwierany? Ale jak obciążalne wyjście z alarmu? Pełne wyjście, czy niskoprądowe? Dziwią mnie te potrójne przewody do otwarcia i zamknięcia, chyba że to tak koślawo opisane przekaźniki NO/NC. Za to nie widzę nigdzie wejścia otwartych drzwi. Są wprawdzie czujniki zewnętrzne. Ale przynajmniej jeden będzie powodował kłopoty. Generalnie ten alarm, to chińskie niespecjalne coś, co może być problematyczne w użytkowaniu. A tak swoją drogą, jeśli wiedzę masz na poziomie opisu, który tam ktoś sporządził, to jeszcze długa nauka zanim uda się coś poprawnie zmontować.

Jest to auto Mitsubishi l200 z 2009 roku

Do góry Bottom