• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Schemat instalacji w 2.8 VR6 AAA

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Witam, koledzy potrzebuję schemat instalacji elektrycznej silnika 2.8 VR6 "aaa" , (pochodzi z passata b3 GT a ląduje w polo 6n1) i chciałby go odpalić "na krótko" przed włożeniem, a niestety kolega jak pomagał mi demontować silnik trochę nieumiejetnie zabrał sie za kabelki .... :mad::mad::(:(
i jeszcze gdzie dać główny plus do kompa żeby wszystko zadziałało? chodzi mi o to żeby motor "zaskoczył" przed włożeniem. za każdą odpowiedź z góry dziękuję

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Miałem takie serduszko w VW CORRADO bardzo fajny i prosty motor . Schemat był dostępny w starej bazie Info-Tech . Muszę poszukać bo jakimś kompie ją miałem. Jak masz silnik na górze to od razu wymień sprzęgło i łapę bo lubi pękać .

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Miałem takie serduszko w VW CORRADO bardzo fajny i prosty motor . Schemat był dostępny w starej bazie Info-Tech . Muszę poszukać bo jakimś kompie ją miałem. Jak masz silnik na górze to od razu wymień sprzęgło i łapę bo lubi pękać .

no motor mam wyjęty dlatego chce go tryknac przed wlozeniem do swojego auta. polecasz jakies sprzegło ? czy poporstu serie pakować ?

dzięki wielkie ! :)

Za dobry z elektryki nie jestem więc pewnie pomoże :) Chodzi mi o to które czujniki są potrzebne by złapał "na stole" i gdzie dac plus do komputera i masę

Ostatnia edycja:

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
Żeby odpalił czujniki stukowe i położenia wału .Jak zamierzasz obejść immo ?

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Panowie, odgrzewam kotleta.... mianowicie potrzebuję opisu pinów ECU, tzn który pin od czego jest, moja wiązka się nie nadawała do uratowaniu po tym demontażu. A dostałem od kolegi jakąś niekompletna i bez wtyczki do ECU, wszytko było by ok gdyby kolory kabli się zgadzały z mojej wtyczki i tamtej wiązki, dlatego proszę WAS o pomoc, z góry bardzo dziękuję ;)

Jeśli potrzeba jakieś numery z kompa to podrzucę w dzień.

Do góry Bottom