Witam wszystkich, brakuje już mi pomysłu i kilku innym mechaniką wiec zapytam Was
, mianowicie przyjechała do mnie na lawecie altea 1.9 tdi 105km bez dpf 2005r z padnięta turbina (olej wydmuchała przez wydech), po demontażu turbiny i dolotu turbo wysłałem do zakładu w Mielcu a żeby je zregenerowali a dolot i ic umyłem dokładnie i wyczyściłem. Po złożeniu wszystkiego du kupy (wymiana oleju filtrów itd) odpaliłem auto itd i jade na przejażdżkę a tu nagle auto ma muła i nie jedzie (dławi je). Na komputerze wywala błąd, że turbo nie doładowywuje P0299. Sprawdziłem jeszcze raz dolot czy nie ma nieszczelności oraz podciśnienia (wszystko jest Ok), czasami złapie cug i jedzie prawidłowo (tak sam z siebie- nie ma reguły kiedy). Pomyślałem, że odepne przeplywke i się przejadę no i na odpiętej przepływce samochód jeździ jak bóg przykazał (jeździ prima sort). Wziąłem na podmianę 2 przepływomierze i na każdym z nich (jeśli jest zapięty) samochód nie jedzie-ma muła. Nadmienię jeszcze, że z wydechu już ani chmurki nie ma stad tez wykluczałem przyczynę zatkanego wydechu (oraz wziąłem pod uwagę to, że czasami puści go muł i jedzie prawidłowo bez dławienia). Logi jutro zrobie i tu wrzucę, Poza tymi 003,008,011 zrobić jeszcze jakichś innych kanałów ? Bardzo proszę o pomoc bo już wymiękam z tym :/
Pozdrawiam
Nadmienię ,że zaślepiałem podciśnienie egr i bez zmian, sztanga turbiny pracuje
, mianowicie przyjechała do mnie na lawecie altea 1.9 tdi 105km bez dpf 2005r z padnięta turbina (olej wydmuchała przez wydech), po demontażu turbiny i dolotu turbo wysłałem do zakładu w Mielcu a żeby je zregenerowali a dolot i ic umyłem dokładnie i wyczyściłem. Po złożeniu wszystkiego du kupy (wymiana oleju filtrów itd) odpaliłem auto itd i jade na przejażdżkę a tu nagle auto ma muła i nie jedzie (dławi je). Na komputerze wywala błąd, że turbo nie doładowywuje P0299. Sprawdziłem jeszcze raz dolot czy nie ma nieszczelności oraz podciśnienia (wszystko jest Ok), czasami złapie cug i jedzie prawidłowo (tak sam z siebie- nie ma reguły kiedy). Pomyślałem, że odepne przeplywke i się przejadę no i na odpiętej przepływce samochód jeździ jak bóg przykazał (jeździ prima sort). Wziąłem na podmianę 2 przepływomierze i na każdym z nich (jeśli jest zapięty) samochód nie jedzie-ma muła. Nadmienię jeszcze, że z wydechu już ani chmurki nie ma stad tez wykluczałem przyczynę zatkanego wydechu (oraz wziąłem pod uwagę to, że czasami puści go muł i jedzie prawidłowo bez dławienia). Logi jutro zrobie i tu wrzucę, Poza tymi 003,008,011 zrobić jeszcze jakichś innych kanałów ? Bardzo proszę o pomoc bo już wymiękam z tym :/Pozdrawiam
Nadmienię ,że zaślepiałem podciśnienie egr i bez zmian, sztanga turbiny pracuje