• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat altea z DSG.

Punktów
0
Witam serdecznie będąc w trasie zjechałem na parking i zaczeło się od tego,że nie mogłem już zapalić samochodu.Kluczyk nie reagował ( przełanczanie biegami nic nie dało) laweta zcholowała mnie do warsztatu.Po diagnozie mechanik powiedział,że winien jest jakiś sterownik który znajduje się pod kierownicą i odpowiedzialny jest za sterowanie skrzynią DSG.Zrobił obejście jego żebym mógł dalej jechać.Muszę teraz uważać zebym zapalał auto na P bo inaczej zkrzynia jest na biegu i "zatrybi " Mam pytanie co to za sterownik może ktoś wie jaki ma symbol lub gdzie konkretnie się znajduje bo chciałem odczytać i zamówić nowy.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
515
No to jedz do serwisu. Nowa mechatronika z kodowaniem do dq250 zamkniesz się w 10 tys zł. O ile chodzi o ten sterownik Jak ty nawet nie wiesz czego tak do końca potrzebujesz pomijając ze dsg było klika wersji

Punktów
0
No to jedz do serwisu. Nowa mechatronika z kodowaniem do dq250 zamkniesz się w 10 tys zł. Jak ty nawet nie wiesz czego tak do końca potrzebujesz pomijając ze dsg było klika wersji
To nie chodzi o mechatronikę. Mechanik powiedział o jakimś sterowniku pod kierownicą,zrobił obejście tego sterownika i auto zaczęło odpalać tylko trzeba mieć skrzynie na P bo inaczej jeśli będzie np. na D to tak jak by był bieg załączony.

voodo

SuperMechanior
Punktów
188
Na moje ślepe oko to pewnie chodzi ci o blokadę kierownicy a nie o żaden sterownik skrzyni

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
515
Ale to nie ma nic do odpalenia. A skrzynia nawet mając załączony bieg nie będzie podawać ciśnienia do sprzęgła lub siłownika. W jaka to
Melodia zgadują już po pierwszej nutce

Do góry Bottom