• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat cordoba 2002 1.6 8V Kręci nie pali.

Noidemm

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódzkie
Witam. Samochód seat cordoba z silnikiem 1.6 8 zaworowym 75 KM oraz instalacja LPG agis m210.
Auto podczas jazdy stanęło, dodam że podczas jazdy na pb. Silnik kręci lecz nie odpala. Pompe słychać że chodzi, benzyną czuć lecz po wykreceniu swieca słucha. Iskra na świecy jest. W vagu na kanale 001 obroty silnika podczas kręcenia są więc czujnik wału sprawny. Gdzie szukać przyczyny. Wydaje mi się że listwa pb nie działa. Jak sprawdzić ja pod względem elektrycznym. Czy po przekreceniu zapłonu powinna mieć jakieś napięcie czy tylko podczas kręcenia ?

Noidemm

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Łódzkie
Pasek cały, nic nie przeskoczyło. Pompa pracuje, mam wrażenie że wtryski nie chodzą, nie pompują. Przy przekręceniu kluczyka na zapłon brak 12V do masy na listwie wtryskowej.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
wtryski sa sterowane masą zasilanie stałe. Szukaj po zasileniach. masy są wysterowywane w sterownik przez tranzystory

ale miernikiem za 12 zl bez nawet tru rms nie poleci ten temat hehe

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam. Samochód seat cordoba z silnikiem 1.6 8 zaworowym 75 KM oraz instalacja LPG agis m210.
Auto podczas jazdy stanęło, dodam że podczas jazdy na pb. Silnik kręci lecz nie odpala. Pompe słychać że chodzi, benzyną czuć lecz po wykreceniu swieca słucha. Iskra na świecy jest. W vagu na kanale 001 obroty silnika podczas kręcenia są więc czujnik wału sprawny. Gdzie szukać przyczyny. Wydaje mi się że listwa pb nie działa. Jak sprawdzić ja pod względem elektrycznym. Czy po przekreceniu zapłonu powinna mieć jakieś napięcie czy tylko podczas kręcenia ?
A na gazie chodzi ?.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
to sekwencja bez udziału benzyny nie przełączy mu na gaz. chyba że ze awarii bedzie odpalal . Pod warunkiem ze awarie ma ten ster i jak ma czy ma zaprogramowana

czujniki temp reduktora na ryja skrecic i jarac probowac

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
czy jak jest zasilanie 24 volt stałe to mozna polaczyc dwie cewki przekaznikow 12 voltowych w szereg a np styki robocze rownolegle. wtedy dwukrotnie wzrasta moc przenoszona przez uklad? co wy na to

Do góry Bottom