• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

seat toledo 2, źle działający stop

azuram

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Panowie w moim toledo, nie wiem dlaczego źle działają światłą stop. Chodzi o to, że pozycyjne świecą z światłami stopu tymi bocznymi cały czas. A po naciśnięciu hamulca dochodzi tylko środkowy pasek. Boki świecą cały czas jakbym naciskał hamulec, a nie naciskam. Wymieniłem czujnik przy pedale hamulca, ale efekt wyszedł taki, że wtedy światła stopu działały nawet po zgaszeniu silnika, świateł wszystkiego... Więc musiałem wrócić do starego i problem jest dalej ten sam. Czy ktoś ma jakiś pomysł o co może mu chodzić?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Pewnie ktoś spier.... kodowanie

sprawdź jeszcze czy jak wyłaczysz pozycje czy stop działa właściwie

azuram

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Panowie chodzi o to, że to się stało tak jakby samo z siebie ostatnio. Wcześniej na pewno dobrze mi te światła świeciły, po prostu ostatnio kilka osób mi zwróciło uwagę,że stop nie sygnalizuje się tak jak trzeba, patrze wychodzę z auta no i rzeczywiście mają rację, a ja w tym czasie nic tam nie grzebałem, nie wymieniałem no i tu jest dziwna sprawa

azuram

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
sprawdziłem i sprawa wygląda tak, że bez wcisniętego hamulca, każda opcja świateł jaką nie włącze, to światła boczne zawsze święcą światłami stopu, a pasek na środku jest w trybie pozycyjnym, z kolei gdy hamulec jest wciśnięty, to jest wszystko ok, boczne i pasek świecą jako stop, również niezależnie od włączonego trybu świateł.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
ja pierdziele, wyłącz światła pozycyjne i zobacz co świeci (a właściwie nie powinno nic świecić)
później wciśnij hamulec i zobacz czy światła stopu działają właściwie.

BEZ ŚWIATEŁ POZYCYJNYCH!!!

azuram

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
uhmm źle zrozumiałem, przepraszam, myślałem że na różnych światłach chcecie wiedzieć jak to wygląda. tak przy wyłączonych pozycjach nie świeci nic, a przy wciśniętym hamulcu cały stop działa dobrze.

Do góry Bottom