• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Toledo 2 1.6 16v + LPG przerywa przy przyspieszaniu.

rosiu_xd

Początkujący
Punktów
0
Witam, od jakiegos czasu borykam sie z problemem przerywania podczas dynamicznego przyspieszania, oraz kiedys byly problemy z uruchamianiem. Samochod posiadam od niecalego roku, jakis czas temu pojawił sie ten problem, ogolnie to wszystkie filtry sa powymienane, od lpg tez, wyczyscilem przepustnice i egr, przepustnica byla zasyfiona bardzo, po wyczyszczeniu samochod odpala normalnie, ale delikatnie podwyższyły mu sie odbroty jałowe, troche pojezdzilem i potem probowałem odlaczyć egr egr czy tez tak bedzie sie działo i ogólnie to z odpietym egr chodzi normalnie w miare, tylko na lpg przerywa podczas przyspieszania i przerywa tylko do 2 tys obr, potem idzie normalnie, na beznzynie tez tez kiedys przerywal, ale teraz juz na benzynje jezdzi normalnie, ale teraz jest taki problem ze jak sie podepnie egr i chce sie ruszyc to przydusi sie i potem traci reakcje na gaz i zaczyna nierowno chodzic. I takie to mam przeboje, nie mam zabardzo juz pomyslu co robic, swiece tez wymienialem, i nic.
Błedy:
P0106
P0170
P0403
P0407
Te bledy sa na odpietym egr, na podpietym jest tylko P0106.
I tak zwracam sie do was liczac ze moze cos mi podpowiecie. Pozdrawiam.

rosiu_xd

Początkujący
Punktów
0
Przeciez napisałem ze ze wymienilem i nie pomogło. :)

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Jakie świece założone? Może przewody robią dyskotekę pod maską?

rosiu_xd

Początkujący
Punktów
0
Swiece bosch, a ta nie ma przewodow wysokiego napiecia, tam jest cewka na kazda swiece.

Do góry Bottom