• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Toledo 2 1.9tdi 2000r KLIMATYZACJA MANUALNA problem

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
Witam mam problem z seacikiem dokladnie z klima manualna.
A wiec polega on na tym ze nie działa mi klima
Sprężarka się załącza wentylatory tez czynnik jest w układzie gdy wcisne na panelu AC swieci sie słychac jak szumi w przewodach klimy a z nawiewu leci letnie powietrze nie zimne.
Możecie coś doradzic ? wydaje mi sie ze cos blokuje przepływ tego czynnika przez chłodniczke. odnosze takie wrazenie. Jest moze gdzies jakis zaworek czy cos co blokuje go?
Czekam na propozycje porady. Z góry dziękuję

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
sprawdz cisnienie jakie jest za pomoca stacji, wtedy zobaczysz na odpalonym silniku co sie z nimi dzieje, moze jest za wysokie za male itp

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
byłem na spr u znajomego spr mi texa i czynnik jest i mowi ze bez sensu jest jego wymiana

Czizyz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zakręcie
Jak stwierdził, że jest? odessał go? Czy tylko podpiął pod manometry?
Sprawdzaliście ciśnienie na odpalonym silniku?

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
kiedy to było obsługiwane przez maszyne i jak on to sprawdził kompem na manualnej klimie ,obsłużyć porządnie dobić czynnika i po sprawie

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
Spr na texie na manometrach jutro sie okaze co bedzie umowilem sie z chlopakami od klimy

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
z tego co czytam to tylko sprawdzałeś na manometrach jakie jest ciśnienie ale nie wyssaliście ile tego gazu było napewno jest go za mało i dlatego słabo chłodzi

mati1066

SuperMechanior
Punktów
0
Problem leżał w stykach spreżarki były zaśniedziałe. raz sie załaczała raz nie / mój błąd że sam tego nie sprawdziłem

Do góry Bottom