• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sedan/hatchback do 45 tyś zł ... w dieslu

GoldenBoy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostrowiec Św.
Witam, poszukuję autka do 45 tyś zł. Aktualnie poruszam się Zafirą A, która ma już swoje lata :) dokładnie to 12 a w moich rękach od 7 lat :). Więc czas na zmianę. Interesują mnie tylko samochody z importu od naszego sąsiada ... w Polsce nie mam zamiaru kupować. Otóż, interesuje mnie Ford Mondeo MKIV 2.0 TDCI, VW Passat B6 2.0 TDI CR, Ford S-Max 2.0 TDCI i ostatnia Honda Accord 2.2 i-CTDI. I tu kieruję do Was moje pytania :)
- czy silnik w fordzie ma minusy oprócz drogich wtrysków ? słyszałem także, że gdzieś tam w silniku na głowicy luzują się gwinty i trzeba nową głowicę wstawiać ...
- czy wprowadzając przez VW CR do silników wyeliminowano choroby "wieku dziecięcego" i można go z czystym sumieniem polecić ?
- czy diesel hondy jest naprawdę taki dobry ? mam znajomego właśnie, ma w swojej cr-v taki silnik i sobie chwali
- i takie podsumowanie, waszym zdaniem co byście sobie kupili mając taką kwotę ... wszystkie auta są w moim guście więc i ta opinia mi pomoże :)

A jakie są wasze propozycje dotyczące aut ?

Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuje.
Pozdrawiam

galtonmar

Początkujący
Punktów
0
Witam kolego a toyota avensis 2010 r lekko uszkodzona cie interesuje?sedan diesel

Do góry Bottom