• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Serwisy samochodowe w Krakowie

Paprociak

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam .

Moja propozycja jest taka żebyśmy napisali gdzie serwisujemy samochody ich plusy a także minusy ,
zawierajmy też czy proponują części oryginalne, czy montują zamienniki a liczą jak za oryginalne.

Opiszę wam pewną rzecz którą spotkałem w Inter Car Nowak w Krakowie na Zakopiańskiej 167 .
Nie polecam tego warsztatu z 2 względów , kiedyś był to serwis toyota teraz jest tam Hyundai.
Nie przyjmą was ze awarią skrzyni biegów ani ze sprzęgłem nie ma po co do nich tam jechać ze względu na to że wywalą wam taką cene ze was zbije to z kolan . A następnie jak już się zdecydujecie założą wam zamiennik a nie oryginał, klocki tylko pójdą z zamiennika a nie z oryginału żadko proponują oryginały, mechanicy bez zarzutu i kilka jeszcze innych spraw.

1 Drogo
2 Brak promocji oryginalnych części
3 Brak napraw POWAŻNYCH ( silniki , sprzęgła itp. )

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3047
Pier...isz kocopały:shifty:
Załóż warsztat i rób taniej- najlepiej wszystko w promocji po 5 zł...
2 Brak promocji oryginalnych części
Co to znaczy???:woot: Pewnie jak byś zachciał oryginały to by ci je założyli... w końcu czy oryginał czy zamiennik to oni gwarancję biorą na siebie- co nie?:bored:
3 Brak napraw POWAŻNYCH ( silniki , sprzęgła itp. )
No i co z tego ?:bored: taki sobie wymyślili zakres usług - więc możesz sobie na remont silnika jechać gdzie indziej- w czym problem? Zaraz jeszcze będziesz miał pretensję, że w zakresie usług nie mają dowozu pizzy, albo co innego....?

Please... chłopie... ysz.gif

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
603
Miasto
Radom
po części nie , ponieważ trzeba wskazać najgorsze aso w Krakowie ale i nie tylko tutaj
Koleżko wydawać opinie to możesz na google maps. A to forum jak nazwa wskazuje sluży do konsultacji różnorakich problemów występujących w naszych autach. Zamieszczone tutaj treści mają na celu pomoc osobom które zmagają się z jakimiś usterkami. Przy odrobinie zdolności manualnych i podstawowych narzędziach sporej części udaje się usunąć problem.
Rozumiem twoje rozgoryczenie zapewne chcesz kogoś obsmarować bo coś ci spartolili, ale jednak wnioskuję, aby nie dopuścić tu do powstania "sądów zaocznych".
Pozatym przeważająca większość osób udzielających się prowadzi serwisy niezależne lub pracuję w nich.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
367
Miasto
Busko
Woodoo ma racje.
Dzis to wogole ludzia sie w dupach poprzewracało.
W tym tygodniu miałem panią na naprawe sworznia. Omówilismy cene czesci oraz uslugi.
Przyprowadziła auto, mnie akurat nie było, poinformowała mnie ze jest jeszcze cos tam drobnego do zrobienia i jak bym mógł to prosi.
Ok lista okazala sie dość pokaźna -8 pozycji dodatkowych typu, zmiena łożyska, wydechu itd
Przyszla po auto i zdziwiona, ze musi zaplacic więcej i zaczela sie wojna tak wlasnie z wami klientami jest paprociak wiec nie pierdol, jak CI nie pasuje to zmien warsztat, jedz do ASO jak chesz mieć ori, napewno dla stałego klienta beda mieli znizki. itd itd

Do góry Bottom