• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skaner diagnostyczny snap-on mt2500

sylwerx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żychlin k/Kutna
Witam wszystkich. To mój pierwszy post gdyż jakoś sobie dawałem rade, ale do rzeczy.
Udało mi się zdobyć w/w skaner z kadridżami do aut amerykańskich i azjatyckich.
Prosił bym osoby które miały z tym urządzeniem styczność o pomoc w uruchomieniu tego bo coś mi nie wychodzi.

sylwerx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żychlin k/Kutna
Dziękuję za podpowiedź podłączyłem do voyagera i fajnie się uruchomił już część funkcji sprawdziłem. Zapomniałem napisać że mam jeszcze karty Vehicle Communication Interface i Fast-Track Troubleshooter Interface , do czego one służą? Mam jeszcze taką wtyczkę do której wchodzą takie klucze mam ich kilkanaście z literką K. Do czego one znowu służą?

sylwerx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żychlin k/Kutna
Voyagera w miarę sobie zdiagnozuje ale chciałem sprawdzić na innym aucie z ODB2. Akurat pod ręką był Opel Astra 2000 r. podłączyłem gniazdo ODB2 skaner zawołał o klucz K2A wsadziłem a mimo to za każdym razem komunikat że brak komunikacji. Może mi ktoś wytłumaczyć jakie kadridże mam wsadzać i w ogóle.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Przeciz skaner sam Ci podpowiada co masz jak podłączyć.Co do astry to może po prostu jej nie robi.Ja mam snap on modis i ogólnie wszystkie opel robi ale jak przyjedzie corsa to już jak mu się zachce.Najczęściej na 1.2 wyrzuca brak komunikacji

sylwerx

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Żychlin k/Kutna
Przepraszam że pytam się o głupoty ale jeszcze żadnego auta pod ODB2 nie podłączałem . Kupiłem go tylko dlatego że mam chryslera voyagera 94r i niczym innym nie idzie go zdiagnozować., ale wracając do tematu wsadzam kartridż primary gdzie jest opcja ODB2 i dalej będzie mnie skaner instruował który klucz mam wsadzić itp.i jak zrozumiałem nie każde auto połaczy się- odczyta od strzału ?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Twojego modelu skanera nie używałem ale w innych urządzeniach snap on tak to właśnie wygląda. Wybierasz markę, rocznik,model i moduł który chcesz diagnozowac a skaner wtedy wyświetla informacje jaki kluxzyk zastosować.

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Obd 2 chodzi na kluczu 44 albo generyxznym kablu dl16

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Tak jak kolega pisze większość wozów które diagnozuje modisem to klucz 44