• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Citigo brak komunikacji

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Witam!
Mam dziwny problem z Skodą Citigo 2015r 1.0 skrzynia półautomatyczna. Świecą się kontrolki check, kontrolka od mechanizmu skrzyni.( najpier zapaliła się od skrzyni potem check silnika) Z samochodem nie ma możliwości połączenia się. Podłączane 4 komputery ( VCDS, Texa, launch i gutman) Żaden tester nie widzi żadnego sterownika. Bezpieczniki sprawdzone - wszystkie dobre, w złączu OBD jest zasilanie 12V, dwie masy, Can L i H mają po 2,5V. Samochód przyjechał i odpalał normalnie, do momentu aż nie wypiąłem wtyczki od modułu komfortu. Od tego momentu samochód nie odpala. Jakieś podpowiedzi co może być przyczyną braku komunikacji?

Dodam jeszcze że nie działają rownież wycieraczki, kierunkowskazy.

Ostatnia edycja:

Mankos1974

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Warm-maz.
tak na szybko -uwalony gateway? skoro po odłączeniu (padnięciu) komfortu padł też napęd to chyba jedyne miejsce gdzie te dwie sieci can się spotykają. schemat sieci can i szukaj.

safek1

Gaduła
Punktów
7
Miasto
WĄBRZEŹNO
Według mnie can H powinien mieć ok 3,5v ,jeżeli wypinałeś tylko komfort to sprawdź czy przez przypadek jakimś cudem nie zgiołeś jakiś pinów .Sprawdź również zasilanie geteway-a

maciej86

Gaduła
Punktów
7
Wymiana modułu komfortu pomogła. Can-y właśnie tam się spotykały.

Do góry Bottom