• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Octavia II - Po wymianie rozrządu hałasuje na zimnym

scabby

Nowy
Punktów
0
Cześć. Posiadam Skodę Octavia II 1.6 MPI, benzyna. Po wymianie rozrządu (Continental, wymieniona rolka napinacza, pasek rozrządu, pompa wodna), kiedy auto jest zimne (kilka godzin stania), słychać hałasy (link do filmu: https://youtube.com/shorts/s3hfT983npg?feature=share). Przestaje hałasować po przejechaniu niecałego 1 km. Ciężko zweryfikować u mechanika, bo w warsztacie już nie hałasuje. Przejechałem już autem z 1000 km i brak zmian. Dodam, że pasek klinowy po tygodniu od wymiany rozrządu, był również wymieniony. Jaka może być przyczyna? Czy powinienem się tym martwić, czy przyzwyczaić do sytuacji :). Dzięki z góry za odpowiedź.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
222
Miasto
Rzeszów
Reklamacja części i tyle. Trzeba się przyzwyczaić, bo jakość leci na łeb, na szyję.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
449
Nie może być takiej tarki na rozrządzie.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
222
Miasto
Rzeszów
O, tak sobie przypomniałem - z 7 lat temu chyba przy wymianie paska osprzętu miałem taki ciekawy przypadek, że było wyraźne bicie osiowe na jednym z kół pasowych. Reklamacja i wymiana, na drugim zestawie dokładnie to samo. Kolejna wymiana, tym razem samego paska osprzętu - problem ustał i przejeździło to do następnej wymiany. Takie to cuda.

Do góry Bottom