• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

skradziony wkład lusterka - wymiana silniczka czy konieczność wymiany całego ? Skoda Fabia

czaroownica87

Początkujący
Punktów
2
Witam,
Panowie chciałam prosić o pomoc w pewnej kwestii.
Skradziono mi lusterko lewe, konkretnie to sam wkład, ale niestety zostało tak wyrwane, że nie jestem w stanie zamontować nowego. Mechanik stwierdził, że trzeba wymienić całe, chciałabym się upewnić czy to koniecznie i uniknąć zbędnych kosztów.
Chciałam sama wymienić, sugerując się zdjęciami w internecie. Znalazłam takie FOTO jednak u mnie wygląda na to, że to zewnętrzne kółeczko (silniczek?) zostało zerwane. Mam w tym miejscu jedynie tę wystającą śrubkę na środku (nie mam teraz możliwości zrobienia zdjęcia, jeśli to konieczne zrobię jutro :D wygląda chyba trochę jak TU [nie chodzi o zaznaczenie na czesrwono, tylko o środek "kółka" ;)]).
Moje pytanie brzmi, czy wystarczy że kupię silniczek lusterka? Czy będę w stanie sama go wymienić czy to bardzo skomplikowane? (jestem dość zaradną kobietą) Czy może jednak konieczna jest wymiana całego lusterka wraz z obudową?
Mój samochód to skoda fabia z 2004r.
Bardzo proszę o poradę.
Będę ogromnie wdzięczna :)
Pozdrawiam

czaroownica87

Początkujący
Punktów
2
Najlepszym rozwiazaniem bedzie wymienic lusterko.
Oczywiscie mozna na upartego probowac szukac brakujacych elementow ale czy to warte zachodu ?
Nie wiem, to Pani decyzja.
Pozdrawiam

Jasne, rozumiem. Dziękuję za odpowiedź.
Pytanie zadane w końcu przez laika, więc proszę o wyrozumiałość ;)
Oczywiście, że najlepiej byłoby wymienić całe lusterko. Sęk w tym że kupiłam już wkład i myślałam, że jakoś się uda go wykorzystać. Ponadto całe lusterko to dla mnie spory koszt. Szukałam używanego, niestety bezskutecznie ze względu na specyficzny kolor lakieru.
pozdrawiam

Do góry Bottom