• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

skrzynia biegów automat

orzesz55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
Witam mam panowie pytanie o czujnik. Zarejestrowane usterki 17105 Permanentny Czujnik predkosci obrotowej przekladni nieprawidlowy sygnal jest to przy VW Model: Touareg I Rocznik: 2006 // skrzynia o oznaczeniu HZX a pytanie brzmi czy ktoś miał styczność z tą skrzynią ponieważ na wszelkich schematach ów czujnik jest na zewnątrz przykręcony śrubą M6 z kablem nr 22 a w mojej nic takiego nie ma // czyli gdzie morze być // a jeszcze czujnik ma oznaczenie G195 Morze ktoś podpowie gdzie go szukać

Ostatnia edycja:

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Masz skrzynię TR60SN (oznaczenie Vw-Audi - 09D). Czujnik mieści się w korpusie skrzyni biegów schowany za płytą sterującą, jak na rysunku.

Załączniki

• 001.jpg
    001.jpg
    838,1 KB · Wyświetleń: 42

orzesz55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
Dzięki jak nie wiem co w takim razie biorę się za robotę

Romuald-f

SuperMechanior
Punktów
54
Zanim przystąpisz do demontażu płyty zaworowej sprawdź gniazda i wtyczki czy nie są zaoliwione.

Załączniki

• TR60SN.jpg
    TR60SN.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 22

orzesz55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
Tak tak dzięki to już patrzałem fakt olej był ale wydmuchałem odtłuściłem nawet kontaktem potraktowałem piny przejrzałem i nadal ten sam błąd // a morze wiesz czy on pokazuje jakiś opór tak jak czujnik wału bo on ma tylko dwa piny czy działa na innej zasadzie ?

orzesz55

Początkujący
Punktów
0
Miasto
kalisz
O fakt ślepota to ten wiek DZIĘKI czyli walnięty bo jest martwy zero reakcji

Do góry Bottom