• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skrzynia w204 722699

Adamw204

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
Witam wczoraj przy dojeżdżaniu do krzyżówki znikły biegi lewarek na D obroty normalne auto stoi w miejscu.Lewarek zmiania pozycję D.R.N.P na wyświetlaczu zmiania się prawidłow:confused:lej nowy w skrzyni przy okazji remontu silnika złożone wszystko auto zrobiło 400km żadnych objawów zmieniało biegi płynnie i bez dziwnych odgłosów.Moze to pompa oleju padła przez nie umiejętne składanie ale zanim wyciągnę skrzynie co mogę jeszcze sprawdzić cos poziomu star diagnosis czy też na kanale.Po odkręceniu rurki w skrzyni po stronie kierowcy kapie olej na postoju po włączeniu silnika jest lekki strumień.Na P auto stoi na N można pchać więc wykluczam spadniecie zawleczki od lewarka Wyskoczyl jeden błąd w momencie straty biegów 0732 - 2 bieg nie prawidłowy lub skrzynia źle zalacza.Mercedes w 204 skrzynia 722699.Jesli nic nie pomoże wyciągnę konwerter i wysyłam na regenerację .pozdrawiam i liczę na pomoc .

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
To nie manual. To nie wina konwertera

Adamw204

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznan
Obstawiam pompę oleju ułamane kły a konwerter niestety też mógł się uszkodzić a w zasadzie szyjka

Auto.naprawione awaria ulegla.pompa oleju wymontowanie skrzyni rozebranie wymiana pompy 3 godzinki pompa 300zl auto śmiga ale mam wrażenie że dłużej się zastanawia nad zmianą biegów w czym może być problem .pozdrawiam

Do góry Bottom