• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spamerzy, fikcyjne rozmowy, piątki i lajki

anim7991

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
łódź
Od pewnego czasu zauważyłem bardzo ciekawą opcje marketingu. Ludzie (bądź człowiek) robi sobie konta, reklamuje swoje produkty w sposób bezczelny udzielając się w tematach. Prowadzą konwersacje sami ze sobą, dają lajki i wymyślają swoje teorie. Ludzie to czytają, szukają produktów polecanych przez fachowców, są w stanie nawet dopłacić a tu ich ktoś w konia robi.

W temacie:
https://forum-mechanika.pl/threads/na-jaki-olej-przejść-nie-hydrokrak.36885/page-6
jest chyba z 10 kont które okresowo udzielają się reklamując produkty. Wystarczy wejść w ich profile i sprawdzić aktywność by mieć pewność działania firm "marketingowych". Czy na forum się ktoś tym zajmuje? Nikt nie ma czasu zrobić z tym porządku? Szybka weryfikacja zajęła mi 10minut a myślę, że w jedną godzinę można byłoby zrobić sporo porządku.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3070
Od pewnego czasu zauważyłem bardzo ciekawą opcje marketingu. Ludzie (bądź człowiek) robi sobie konta, reklamuje swoje produkty w sposób bezczelny udzielając się w tematach. Prowadzą konwersacje sami ze sobą, dają lajki i wymyślają swoje teorie. Ludzie to czytają, szukają produktów polecanych przez fachowców, są w stanie nawet dopłacić a tu ich ktoś w konia robi.

W temacie:
https://forum-mechanika.pl/threads/na-jaki-olej-przejść-nie-hydrokrak.36885/page-6
jest chyba z 10 kont które okresowo udzielają się reklamując produkty. Wystarczy wejść w ich profile i sprawdzić aktywność by mieć pewność działania firm "marketingowych". Czy na forum się ktoś tym zajmuje? Nikt nie ma czasu zrobić z tym porządku? Szybka weryfikacja zajęła mi 10minut a myślę, że w jedną godzinę można byłoby zrobić sporo porządku.
A mnie to kiedyś wkur...ło, że na FM jest pełno nie mechaników, ale zwykłych dłubaczy bez podstawowego pojęcia...wystarczy prześledzić tematy...
A potem zaczęło mnie to śmieszyć i zacząłem sobie robić jaja...a teraz to mam na to wyjeb...ne i prawie tu nie zaglądam...bo i po co ? :)
A moderatorzy nic z tym nie robią, bo biorą kasę za reklamy...:)
To są reklamy na takim poziomie na jakim są użytkownicy tego forum... 0 poziom użytkowników, to i 0 poziom reklam :)

anim7991

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
łódź
A\.bo i po co ? :)
Z tego co widzę, to poziom raczej Ty zaniżasz i mimo wszystko, budujesz tą społeczność. Zawsze musi trafić się jakiś truteń. Właściwie, to jesteś jeszcze gorszy od tych "marketerów" bo oni mają pewne profity za to co robią i jest to ekonomicznie uzasadnione natomiast Ty robisz to bo się jakaś dziewczyna kiedyś śmiała z wielkości twojego przyrodzenia i został ślad w psychice.

A takie reklamy są wszędzie. Na forum o citroenach reklamuje się firma autanex z belkami na wysyłkę. Byli nawet w TVN Turbo w samochód marzeń. Na forach ludzie chwalą, ze szybko, że jakość super i było by fajnie gdybym na własne oczy nie widział w jednym profesjonalnym warsztacie w Polsce zgniłych sworzni, krzywych rur, spawanych drążków, pianki montażowej i dwóch garści naklejek z ich belek których klienci przyjechali na poprawkę.

Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2016
Miasto
Kaczory
Jak dla mnie na forum za mało moderatorów. Syf w tematach, posty nie na temat, często wiedza i umiejętności autora tematu na poziomie dolania płynu do spryskiwaczy.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3070
Z tego co widzę, to poziom raczej Ty zaniżasz i mimo wszystko, budujesz tą społeczność. Zawsze musi trafić się jakiś truteń. Właściwie, to jesteś jeszcze gorszy od tych "marketerów" bo oni mają pewne profity za to co robią i jest to ekonomicznie uzasadnione natomiast Ty robisz to bo się jakaś dziewczyna kiedyś śmiała z wielkości twojego przyrodzenia i został ślad w psychice.
No na całe szczęście ty zawyżasz... w twoich postach, poziom twojej wiedzy błyszczy w słońcu jak dup...a kościotrupa na pustyni...:)
A z tą wyśmiewającą dziewczyną to skąd wiesz ? czyżbyś to wiedział z autopsji i się łudzisz, że wszyscy tak mieli ?:)
A to ci dopiero ciekawostka: drobny handlarzyk szrotem się oburzył na reklamę oleju...:)

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
250
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
I to wszystko w niedzielę
tuż przed lub po kościele

a gdzie merytoryka, o którą tu chodziło, przynajmniej na początku wątku.
Może to pozwoli nabrać dystansu,
miłej niedzieli, wszystkim :)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6803
Miasto
Mazowieckie
a ja tam sporo sie tu nauczyłem mechaniki i to za free. moje marne doświadczenie wymaga myszkowania i poszukiwania wiedzy.
do neta trza mieć odpowiedni dystans i tyle. jak gupi chce łykać kity to niech łyka, jego sprawa. dobrze że w necie jest śmietnik, przynajmniej garażowcom jest trudniej. reklamy lajki gupie posty wieloryjowcy- to wszystko jest potrzebna do funkcjonowania każdego forum, forum w necie to nie kościół, na tace tu nikt nie daje.

często wiedza i umiejętności autora tematu na poziomie dolania płynu do spryskiwaczy.

no i dobrze, widać profil psychologiczny a to niezbędne w biznesie.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
71
Jestem tu od niedawna i pomagam jak moge, jednak nie podaje rozwiazania na tacy, tylko naprowadzam.
Też się sporo nauczyłem, ale na innym forum które już niestety nie istnieje. Było to forum zamknięte, tylko dla mechaników i to była prawdziwa kopalnia wiedzy, a nie oaza pytaczy.
Widzę tu nawet znajome nicki z tego forum.
Przydało by się faktycznie żeby to forum było jakoś rzeczowo moderowane.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6803
Miasto
Mazowieckie
eee tam, spoko jest. szkoda tylko ze w necie czasem taki goguś jak ja robi sie agresywny.
alle o to, to już admin dba i za to szacun. nie raz dostałem bana.

anim7991

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
łódź
Jeśli chodzi o oleje płyny i chemię to chciałbym po prostu zrobić porządek z tymi ściemniaczami. Sam jeżdżę na oleju marki X, przeczytałem jakie normy spełnia, kartę charakterystyki i wiem, że da się kupić dobry olej w cenie Y. Prawda jest taka, że da się kupić dobrą chemię nie wydając na to kroci albo kupić kupę w słoiczku z dobrym marketingiem ale rzeczowe opinie na ten temat giną gdzieś w spamie. Ludzie przestali słuchać reklam dlatego produkty z każdej dziedziny są wciskane za pomocą youtuberów (których bardzo łatwo kupić) oraz przez fora wykorzystując zaufanie ludu.

Do góry Bottom