• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzęgło Vw T5 19 tdi

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Witam.Posiadam vw t5 19 tdi 63 kw.Auto ma już 240 tyś km i dwumasa zaczęła hałasować ,czuć luz w układzie napędowym. Zamówiłem dziś zestaw sprzęgła lecz nie wiem czy jest to sprzęgło zwykłe jak dawniej czy nowoczesne typu SAC do którego montażu będę musiał dokupić specjalny ściągacz np z tej aukcji http://allegro.pl/sciagacz-sprzegiel-samonastawnych-sac-i5750071638.html.
Wymieniałem już sprzęgła w t4 a w nowszym modelu jeszcze nie .

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
To normalne sprzęgło ,dodam tylko że każdy mechanik mający pojęcie o pracy założy czy też zdejmie sprzęgło sac bez przyrządu .

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Czyli nie muszę kupować przyrządu. Ale jak bedę miał stary zestaw sprzęgła na stole to wypada sobie stworzyć taki przyrząd.

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Podpowiem ze prasą możesz wyzerować docisk typu sac kolega fructon ma racje bez przyrządu da rade zam. i zdemontowac tylko powoli i myśleć a przy nowej tarczy i starym docisku tak jak wyzej pisalem wyzerować.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kolka sa zablokowane nowe:) Za mam blokade z ori sasch z kompletu kola, na prasie blokuje i heja na silnik:d

Do góry Bottom