• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stacja do klimatyzacji

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
Planuję zakup stacji do klimatyzacji. Dużo osób poleca stację od firmy TEXA, wiec zainteresowałem się tymi modelami. Generalnie jestem zielony w tym temacie, dopiero zaczynam przygodę z klimatyzacją i nie bardzo wiem na jakie parametry patrzeć itd itd. Przeglądałem katalog z intercarsu i wpadła mi w oko ta stacja:

jest warta swojej ceny ? czy może jest coś lepszego ? budżet to max 15k

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Jakbyś był zainteresowany i chciał wydać trochę mniej to się odezwij.
Rozważam rezygnację z obsługi klimatyzacji w swojej firmie i będę miał do sprzedania Werthera AC960 pełen automat.Maszyna w miarę młoda i nie wyrypana po 3 sezonach gdzie przerobila przez siebie z 7-8 butli i skończyła się pierwsza orginalna rolka papieru w drukarce.Po dwóch sezonach była w autoryzowanym serwisie werthera na wymienia filtrów,oleju i full kalibracji wag itd.Prowadzona jest książka serwisowa.Funkcjonalnoscia i wyglądem nie odbiega od nowej niemal nic,ja poprostu dbam o wszystek sprzęt.
Na dobrą sprawę bede się pozbywał wszystkiego co jest potrzebne do tej roboty.Butla z azotem,zegary,ozonatory, detektory i inne duperele.
Ciśnienia nie mam i nigdzie nie ogłaszam,tak mi się pomyślało bo widzę chcesz wchodzic w temat to napisze.

motopneus

Nowy
Punktów
1
Miasto
Toruń
Planuję zakup stacji do klimatyzacji. Dużo osób poleca stację od firmy TEXA, wiec zainteresowałem się tymi modelami. Generalnie jestem zielony w tym temacie, dopiero zaczynam przygodę z klimatyzacją i nie bardzo wiem na jakie parametry patrzeć itd itd. Przeglądałem katalog z intercarsu i wpadła mi w oko ta stacja:

jest warta swojej ceny ? czy może jest coś lepszego ? budżet to max 15k
Polecam. Ja mam model 760R, jest prosta w obsłudze, bezawaryjna, nawet ja, kobieta nie mam problemu jej obsługiwać.

Auto-ElPro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jarosław
www.elkur.pl
Hej:)

Poszukujesz jeszcze klimy?? Mamy bardzo dobre maszyny w konkurencyjnych cenach:) Serwis gwarancyjny pogwarancyjny 2 lata gwarancji + akcesoria na start w gratisie od firmy:)

Kolega Arek doradzi najlepszy sprzet:)

Zapraszam na strone:)

ELKUR

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
dzięki za ofertę, ale juz zamowilem w intercacsie :/

Optima

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Dąbrowa Górnicza
www.dowarsztatu.com
Takie parametry za tą cenę to trochę słabo.
Brakuje wagi na świeży olej w tej cenie powinna już być.
Zakładam że wziałeś na stary czynnik,obecnie to nie czas żeby wydawać dużo kasy na takie stacje lepiej dwie tańsze i miec już na 2 gazy ale nie bigas.

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
kupiłem do tego zestaw dzięki któremu mogę przerobić klimę na ten nowy czynnik

Optima

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Dąbrowa Górnicza
www.dowarsztatu.com
Hm no i kiedy przerobisz?jak przyjedzie auto a potem z powrotem na inny?Sadząc po cenie to przewody i szybkozłączki.
Gaz z butli wewnętrznej wypompujesz?
Przy obecnych przepisach pewne rozwiązania są ryzykowne do zastosowania.....

Adorexx

SuperMechanior
Punktów
0
nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać, pierwszy raz będę mieć do czynienia z maszyną do klimy. Jak będzie mega słaba, to najwyżej ją sprzedam :/ ale myślę że na początek wystarczy

Optima

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Dąbrowa Górnicza
www.dowarsztatu.com
Nie no słaba nie będzie.Dobry produkt. Tylko chodzi o to że na rynku są dwa czynniki których nie wolno mieszać ale ok, pewnie niedługo tsię w to bardziej zagłębisz.

Do góry Bottom