• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stacja do obsługi klimatyzacji ,,Problemy'' i ,,Porady''

N.O.R.

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
6.01.2016
Postów
259
Punktów
31
Miasto
Suwałki
Witam wszystkich. Posiadam stacje texa 760. Panowie czy to normalne że nabijam układ przykładowo 500g i za chwilę odciągam już tylko 400? Czy to norma czy z maszyna coś nie tak
Zależy jakie auto, czasami trzeba poczekać i jeszcze raz lub dwa odessać bo gdzieś ciśnienie trzyma.
 

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
31.03.2018
Postów
922
Punktów
219
Wiek
31
Miasto
Wasilków
Witam wszystkich. Posiadam stacje texa 760. Panowie czy to normalne że nabijam układ przykładowo 500g i za chwilę odciągam już tylko 400? Czy to norma czy z maszyna coś nie tak
Na YT oglądałem coś w stylu Dora klimatyzacje, ma serię filmików, w jednym dość szczegółowo opisał dlaczego tak jest. Mój Robinair ściąga około 10% mniej niż nabija i to podobno normalne
 

riko

SuperMechanior
Dołączył
12.03.2012
Postów
192
Punktów
15
Witam. Mam stacje acs650 boscha i taki problem. Nie mogę załadować wymaganej ilości czynnika do układu.
Maszyna ładuje 350 g i nie może dalej do zadanego 550g. Ciśnienia się wyrównują do około 5 bar i koniec.
Ciśnienie w butli w maszynie jest 6 bar , czynnik około 5 kg. Jak zwiększyć ciśnienie w butli w maszynie bo tu jest chyba problem ?
Proszę o jakieś rady.
 

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
26.04.2012
Postów
1868
Punktów
669
Wiek
58
Miasto
Kraków
WWW
www.czesciserwismroz.pl
Witam. Mam stacje acs650 boscha i taki problem. Nie mogę załadować wymaganej ilości czynnika do układu.
Maszyna ładuje 350 g i nie może dalej do zadanego 550g. Ciśnienia się wyrównują do około 5 bar i koniec.
Ciśnienie w butli w maszynie jest 6 bar , czynnik około 5 kg. Jak zwiększyć ciśnienie w butli w maszynie bo tu jest chyba problem ?
Proszę o jakieś rady.
To normalne cisnienie w butli wewnętrznej,jesli próżnia jest ok a układ nie chce sie załadować to coś padło w maszynie.
 

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
31.03.2018
Postów
922
Punktów
219
Wiek
31
Miasto
Wasilków
Mój ACM3000 nie ma problemów nawet bez próżni, mam takiego asa co samochód zmienia co kilka dni i jak słabo chłodzi przyjeżdża dobić 200-300g bez serwisu, czysty szybki pieniądz :D
 

Kamillus92

Nowy
Dołączył
7.07.2022
Postów
1
Punktów
0
Stacja Klimatyzacji Astra CTR pokazuje błąd wagi. Waga do wymiany czy problem z elektroniką?
 

Dawidek126

SuperMechanior
Dołączył
12.05.2014
Postów
1204
Punktów
204
Miasto
Piaseczno
Witam. Mam stacje acs650 boscha i taki problem. Nie mogę załadować wymaganej ilości czynnika do układu.
Maszyna ładuje 350 g i nie może dalej do zadanego 550g. Ciśnienia się wyrównują do około 5 bar i koniec.
Ciśnienie w butli w maszynie jest 6 bar , czynnik około 5 kg. Jak zwiększyć ciśnienie w butli w maszynie bo tu jest chyba problem ?
Proszę o jakieś rady.
A próbowałeś zakręcić zwory (bez zdejmowania przewodów) , uruchomić silnik, włączyć ac, otwierasz zawor niskiego ciśnienia i patrzysz czy wciąga dalej.
 

jarocar

Nowy
Dołączył
23.09.2011
Postów
2
Punktów
0
Wiek
21
Miasto
okolice mińska maz
witam mam problem
stacja ecotechnics eck 3000-n8 wypuszczona dla sieci pit-stop,
mam problem by wejść do menu kalibracji bo krzyczy cztery cyfrowy kod,
zna ktoś taki kod
i jeszcze szukam namiar na filtry do tej stacji
 
Do góry Bottom