• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sterowanie zdalne pilotem peugeot 307CC

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Witam.

Juz drugi raz trafił mi się peugeot 307 tym razem wersja CC w którym za nic w świecie nie moge dopisać nowego pilota zamka centralnego. Wtym samochodzie stary nie działa choć czasem ruszył .Próbuje go jakoś polutować żeby działał. Biore piloty keydiy, probowałem kilka sztuk programując pod 307. Immo działa pali a zamek nie ruszy z pilota. Ma ktoś jakiś pomysł ? Może za dużo jest zaprogramowanych pilotów i nie przyjmuje nowych ? Nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czy ryzykować i zamawiac dedykowany pilot.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Z xhorsa wchodzi aż miło...może problem jest gdzie indziej ?

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Nie mam xhorse. Nie miałem problemu nigdy prócz tych dwóch 307 zawsze dopisałem bez problemu. Nawet w innych 307 tez. W jednym co nie dopisałem był wymieniany bsi i niby kodowania były wszystkie stare i opcje zdalnego sterowania włączone i nic nie dopisał pilota. A wcześniej na innym bsi dopisywałem do tego samochodu pilota. Stwierdziłem ze bsi uszkodzony a klient nie chciał kupować innego wiec tak pojechało. W tym wypadku jest tak ze jak ścisne płytkę w miejscu bateri stary pilot działa chwile 5min później nie działa. Szukałem jakichś zimnych lutów i nic nie mogę znaleść żeby choć ten oryginalny działał. Wiec jeżeli udaje się z oryginała wysterowac zamek oznacza to ze auto sprawne. Tak mysle czy nie mógł się wjebac jakiś chochlik jak pilot wariował i np trzymał cały czas wciśnięty switch. Bsi musi mieć jakieś zabezpieczenie. Ten antyscam mode niby ma ale nie wiem czekam i próbuje i nic. Nie mam już sił dziś

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Jabtez nie mam siły bo woda wjechała.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Ognista wjechała wczoraj ... masz albo com 2000 zjeb,any albo bsi

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
No Ok Ale jakby był zepsuty to by nie działał ze starego kluczyka. A czasem zadziała na starym. Nie wiem kurde czemu od keydiy nie działa. Ma może ktoś z kolegów keydiy i robił pod 307 i działało mu?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
W aplikacji kd masz do wyboru tylko 3 piloty . W aplikacji xhorse jest ich aż 7 do wyboru . Możliwe że masz źle wygenerowany pilot i stąd problem . Pilot masz prostokątny już? Pytam o oryginalny

Do góry Bottom