• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sterownik centralnego zamka Bloker 67

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam,kupilem sterownik centralnego zamka do Renault Espace 3 imam 3 pytania,wiem jak go podlaczyc do ryglowania drzwi,ale nie wiem jak podlaczyc domykanie szyb z przekaznika

i dobrze rozumie ten schemat podlaczenia przekaznika,musze go podpiac pod sterownik centralnego zamka sterowany masa ?

Czy jest możliwość zrobienia tak jak jest na fotkach w kulkach i czy dal by rade ktoś napisać łopatologiczni jak to podłączyć żebym mógł odryglować klapę bagażnika ?

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
to jest napisane dla zwykłego Jana Kowalskiego więc jak tego nie rozumiesz to polecam elektronika a jak chcesz sam z tym walczyć musisz poszukać schematów to swojego auta i po nich działać ale szczerze nie polecam Renault ma wystarczająco elektroniki która lubi płatać figle kup 2 silownik i wepnij jak chcesz otwieranie bagażnika a szyby porostu sobie odpuść "zbędny bajer" ale to moja opinia decyzja zalezy od ciebie

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam,nie będę zaczynał nowego wątku bo dotyczy tego samego sterownika.
A wiec mój problem polega na tym ze po podłączeniu sterownika centralnego zamka i podłączeniu diody prostowniczej co była w komplecie,centralka wchodzi w uśpienie,a po podłączeniu diody prostowniczej 6A10 mic próbuje odtworzyć drzwi ale nie daje rady,jaka przyczyna może być tego ?

Na zdjęciach jest podłączona dioda z kompletu co była z centralka i druga dioda 6A10

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Musi być paskiem srebrnym podłączona dioda do centralki,bo odwrotnie nic się nie dzieje.
A jak będzie dioda za słaba to tak będzie się działo ?

smoczetko

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Z jakieś 10 lub 20 cm przed kostką białą,i nic nie skracałem przewodu .
Powinna być bliżej centralki czy mocniejsza dioda ?

mordeto

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Sosnowiec
wybacz ale nie mam go przed oczami i nie wiem gdzie masz białą wtyczkę
jaki kolor przewodu?
wiesz co to za dioda i do czego służy?
gdzie w instrukcji pisze coś o niej bo owej instrukcji tez nie mam

Do góry Bottom