• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Suzuki SX4 1.6 107KM rozrząd

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Witam mam kilka pytań co do tego silnika. Czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą (olej w płynie) wydaje mi się, że nie ma gdzie indziej sie mieszać... Druga sprawa to demontaż łańcucha, patrze w program WOW i w instrukcji jest demontaż silnika oprócz jimny? w sx4 trzeba faktycznie rwać silnik? i trzecia sprawa czy musze zaopatrzyć sie w narzędzia specjalne które sa podane? narzędzie do montarzu koła pasowego wału korbowego i dwa ściągacze koła pasowego wału korbowego?

Ostatnia edycja:

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
nikt nie podpowie? bo pasuje mi się za to zabrać...

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Jedyne co Ci podmowiem to dobrze sobie pozaznaczaj rozrząd bo pewnie będziesz robił bez blokad. A co do koła pasowego to wystarczy dobry pneumat i sciagacz

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
ok, ale z tego co jest w programie to ogniwa na wałkach maja znaki i kolory inne jak na wale. Ogólnie to chodzi mi tylko o to czy da radę zrobić bez wyciągania silnika, obadam to jeszcze dokładnie jak podniosę auto.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja tam do uszczelki silnika nie wyciągam. Napisz jaki to motor. Sory jest w tytule

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
i własnie do ustawienia łańcucha trzeba rzekomo wyciągać.

Do góry Bottom