• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpie przy hamowaniu ( kangurki ) Kia Sportage

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Panowie auto kia sportage 1,7 crdi 2011
Przy hamowaniu robi kangurki ( obojętnie czy na luzie czy na biegu ) sprawdzone hamulce i wszystko dobrze ,nic nie zapieczone , Przednie tarcze bicie poniże 3/100mm tylne troszkę powyżej normy bo około 10/100 mm Już od niskich prędkości efekt jak przy jajowatych bębnach czyli szarpie przód/tył .
Kierownica nie bije a opony wyważone dwa razy.
Podwozie sprawdzone brak luzów, wężyki hamulcowe wyglądają bdb , łożyska bez luzów. Na pedale też trochę czuć

jakieś pomysły ? Mi jedynie przychodzą jeszcze przeguby do głowy ale nic po nich nie widać i jeżdżą prawidłowo.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Dzięki. Zamówiłem tył komplet wraz z szczękami na ręczny texar. W weekend się okaże czy pomogło.

Bartas1812

SuperMechanior
Punktów
2
Z innej beczki jak zmierzyć tarcze w samochodzie żeby kupić prawidłowe w sklepie? Bo do mojego auta są niby trzy średnicę. Jak to zmierzyc?

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
nawet linijką, te różnice to nie są milimetrowe więc pomiar nie musi być tak dokładny

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
upload_2018-6-3_18-28-59.jpeg

nawet linijką, te różnice to nie są milimetrowe więc pomiar nie musi być tak dokładny
Oj zdziwisz się kiedyś
Ostatnio Boxer 2014r i odsadzenie 1.5mm różnicy jak ori i dupa i jazda do hurtowni po inny komplet.I też 3 czy 4 rodzaje idą do tego auta

Ostatnia edycja:

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
mowa była o średnicach w przypadku gdy model miał różne heble i tutaj 1,5mm nie robi różnicy.

Do góry Bottom