• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam schematu 3 światła stop z kamerą cofania. Citroen Jumper 2017r. 2.0 BlueHDI

ThorYeti

Nowy
Punktów
0
Witam
Szukam schematu 3 światła stop z kamerą cofania. Citroen Jumper 2017r. 2.0 BlueHDI
Po ściągnięciu oryginalnego światłą są 2 kostki i dwa wiązki przewodów (zdjęcia), jeden od światła stop, 2 może od kamery cofania.
Czy ktoś miał podobny problem.

W górnym świetle stop są 2 wtyczki, jedna do stopu, druga 3 pinowa jest napięcie na stałe (bez włączonego kluczyka ?) 12V jeden kabel bez napięcia.
Znalazłem schemat kamery cofania do Boxera i tam kable przechodzą do gniazda radia na piny 31,32 i 33. ale niestety u mnie jest inaczej. Może ktoś wie dokąd idzie ten kabel. Przemierzyłem kostkę w lewym bocznym słupku i nic nie znalazłem.

Załączniki

• CAM SCHEMAT.jpg
    CAM SCHEMAT.jpg
    113,2 KB · Wyświetleń: 5

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
236
Miasto
Rzeszów
W sumie to nie napisałeś w czym problem. Co nie działa?

ThorYeti

Nowy
Punktów
0
Mam kamerę cofania w rejestracji, jeżdżę w przyczepką z motocyklem i przyczepka zasłania mi obraz co utrudnia parkowanie, chciałem zamontować kamerę cofania w 3 świetle stop, ale jest to zabudowany kamper i za bardzo nie mam jak pociągnąć kabli wewnątrz, już sam montaż górnej kamery to problem.

Jak napisałem wcześniej chyba są oryginalne przewody (choć ten stały +12V, zadziwia). I albo musiałbym pociągnąć kable tunelem i słupkiem lewym i dostać się do kabli z obecnej kamery cofania w rejestracji, albo podłączyć się pod oryginalne kable-jeżeli są.

Rozwiązaniem byłoby podłączyć się gdzieś do kostki do którego idzie 3 kabel, w Boxerze gość znalazł kabel w słupku pasażera- u mnie niestety nie ma tam nic. (choć kabel był trochę inny z gniazdem na 3 piny i jakby koncentryczny)

ThorYeti

Nowy
Punktów
0
Wystarczy mi też informacja, gdzie idzie ten 3 kabel- czy można (i gdzie) się do niego podłączyć i nie ciągnąć nowej instalacji kamery cofania.

Do góry Bottom