• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam wspólnika, zainwestuję w warsztat lub stacje diagnostyczną.

Lukil

Nowy
Punktów
0
Prowadzę własną działalność – remonty przemysłowych maszyn budowalnych.
Jeżeli chodzi o mechanikę pojazdów no cóż, coś tam się robiło
Czas coś zmienić.
Posiadam wolne środki do 500 tys. Zainwestuję jako współwłaściciel zakładu.

Proszę o ofertę - tylko Śląskie

Lukil

Nowy
Punktów
0
Uprasza się o niebłaznowanie!
Ogłoszenie jest skierowane raczej do warsztatów szukających rozwoju.
Poszukuję najlepiej hali lub dużego warsztatu do spółki gdzie można remontować podzespoły maszyn budowalnych.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
569
Miasto
Podkarpacie
Naprawa samochodów to teraz branża umierającą . Kolega naprawdę dobrze ci doradził . Ale jeśli potrzebujesz pomysłu to : 1. Poczekaj na kolejny dołek na zlocie i kup . 2. Kup dziesięcio-letnie obligacje indeksowane inflacją .

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Producenci robią wszystko żeby naprawę samochodu były nieopłacalne i to tyczy się zarówno Elektryków jaki spalinowych A jeśli chcesz wymienić żarówki opony to tego jest mnóstwo i wszyscy na to przejdą swego czasu

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
569
Miasto
Podkarpacie
Na którymś szkoleniu chyba z firmy mann-filter było mówione ( to chyba był 2017) że w ciągu 20 lat 40-60 % mechaników będzie się musiała przebranżowić bo nie będzie dla nich zajęcia . A firma mann to nie byle jaka firma wiec jeśli ona doszła do takich wniosków to raczej nas to czeka .

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
378
Mówią 20, realnie pewnie 30 bo zawsze będzie trzeba coś naprawiać, najwyżej na rowery będziemy kręcić. Większość z nas dociągnie do emerytury o ile jakaś będzie

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Trzeba jeszcze będzie mieć na ten nowy.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
569
Miasto
Podkarpacie
Ale samochód będzie dobrem luksusowym jak za czasów komuny . Mi zostało jeszcze 25 lat do emerytury wiec jakoś dociągnę ale młodemu odradziłem pójście w moje ślady i kazałem iść w kierunku robotyki .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Stacja diagnostyczna to też nie koniecznie dobra inwestycja bo ceny są ustawowo ustalane a z tego co widzę to rząd nie rozpieszcza właścicieli skp, oczywiście są takie które mają duży obrót ale musi być dobra lokalizacja bo nikt nie będzie nadkładać kilometrów no chyba że na stacji robi "reksio" :D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1103
Miasto
...Seksu i biznesu...
Jak to było...na h*j te spółki ,gadały jaskółki ,:D u nas w kraju nic się nie opłaca nic najlepiej nie robić sprzedać i tyle....nie to co u Niemca

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Faktycznie obroty powoli maleją. U mnie już nie stoi 20 aut tylko 19

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Trzeba jeszcze będzie mieć na ten nowy.
To tym bardziej trzeba będzie mieć na naprawę.
ale musi być dobra lokalizacja bo nikt nie będzie nadkładać kilometrów no chyba że na stacji robi "reksio" :D
Ja tam mogę nawet 20km pojechać jak to będzie bardzo dobry diagnosta, a nie służbista czepiający się braku podłogi albo hamulców :D

Pardul

Początkujący
Punktów
1
Miasto
GB
wiekszych leserów nie widziałem , chodzą tylko i patrzą jak coś na fuchę ukrecić

Do góry Bottom