• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szum w kole podczas skręcania

Tomasz 1980

Początkujący
Punktów
0
Witam.
Mam problem nastepującej treści:
W VW Passacie CC 2009r 1,8 TSI DSG podczas skrecania w lewo ale w bardziej ostre zakręty albo na małych rondach słychać szum dobiegający z prawego przedniego koła. Łożysko zostało już wymienione. Jakies inne propozycje co to może być??
Z góry dziekuje za pomoc.

Pablo 92

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Słupsk
Przegub półosi może już dawać o sobie znać. Sprecyzuj bardziej ten dzwięk, jest to typowy szum czy chrobotanie?

Tomasz 1980

Początkujący
Punktów
0
Przegub po 55000 km??? To jest szum nie chrobotanie. Samochód jeździł głównie po francuskich autostradach w Polsce zrobił gdzieś z 5000 km.
Osłona też nie trze juz sprawdzałem.
Szlag mnie trafia.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
to że łożysko wymienione to nie znaczy że jest prawidłowo wymienione, może mechanik dał d..., warto podnieść na lewarku auto, rozpędzić koło i wrzucić na luz, wtedy będzie
słychać

Tomasz 1980

Początkujący
Punktów
0
Tak ale to tylko na 90 stopniowych zakrętach, gdzie trzeba bardziej kierownicą skręcić na prostej drodze tego nie słychać, a i na tych ostrzejszych zakrętach nie za każdym razem. Może szczęki hamulcowe sie tak ustawiają i trą o tarczę nie wiem nie mam juz pomysłów.
Pomocy!!!

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Witam .Mam propozycje , z tego co pamiętam cc ma dziwne rozwiązanie z przegubem podobne do t5 .moja propozycja podnieś auto skręć koła na max i spróbuj napędzić wiertarką ze stożkiem lub innym sprzętem np. pędnią taką jak na stacji diagnostycznej
I zobacz co się dzieje .moim zdaniem dźwięki będą z półosi jeśli jest ona składana na wieloklin tak jak myślę (t5)

Do góry Bottom