• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tłoki do silnika 1.6vti 120hp.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Witam, poszukuje kompletu (4szt.) tłoków do silnika jak wyżej (valvetronic). Peugeot 308, 2008rok. Nie pamiętam kodu silnika. Może tutaj ktoś coś ma?

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
809
Miasto
Gdańsk
Ja po prostu wyleczyłem się z używek a tym bardziej nie z tego silnika do którego mają być wsadzone. Nawet jeśli wszystko zabiegi kosmetyczne wykonasz to i tak jestem zdania ze lepszy szlif. Jeśli nie daj bóg odwalićby coś się miało, to rzeczoznawca przychodząc widząc że jest szlif a nie tuleja także inaczej na takie tematy patrzy. Wiem bo średnio dwa motory w roku rozbieram w obecności "obcych".;]

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Ja po prostu wyleczyłem się z używek a tym bardziej nie z tego silnika do którego mają być wsadzone. Nawet jeśli wszystko zabiegi kosmetyczne wykonasz to i tak jestem zdania ze lepszy szlif. Jeśli nie daj bóg odwalićby coś się miało, to rzeczoznawca przychodząc widząc że jest szlif a nie tuleja także inaczej na takie tematy patrzy. Wiem bo średnio dwa motory w roku rozbieram w obecności "obcych".;]
To moje wozidło więc rzeczoznawca raczej odpada. Tłoków szukam takich jakie powinny być a nie z innego silnika. Nowe 1500zł komplet więc jak kupię za połowę to zostanie na zabawę, na pacjencie bym nie oszczędzał, za stary jestem na klapsy.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
809
Miasto
Gdańsk
To moje wozidło więc rzeczoznawca raczej odpada. Tłoków szukam takich jakie powinny być a nie z innego silnika. Nowe 1500zł komplet więc jak kupię za połowę to zostanie na zabawę, na pacjencie bym nie oszczędzał, za stary jestem na klapsy.
Z innego silnika w sensie że z bliżniaczej jednośtki ale nie z tych cylindrów wyjęte.....

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
413
Miasto
Świdnica
Jak bardzo trzeba się nienawidzieć żeby dobrowolnie kupić vti :cool:

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
809
Miasto
Gdańsk
Myślisz że się pogryzą?
Mam rożne doświadczenia. Stojaków na silniki mam 4 w ciągłym użyciu.
Jak bardzo trzeba się nienawidzieć żeby dobrowolnie kupić vti :cool:
To jest fajny motor, ogarniam właśnie taki w mini r56. Standardowo ma dwie usterki, pierścieniową wadę fabryczną (tłoki nawiercam pod pierścieniami olejowymi tak by zagwarantować dostateczny spływ oleju) i pierwszego właściciela co nie dba bo nie musi....

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
413
Miasto
Świdnica
jeszcze kilka wad by się znalazło ale baw się :)

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
70
u nas na warsxtacie stoi 12 lat z tym silnikiem auto ktore nierowno chodzi

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Ostatnia edycja: