Witam,
Do wymiany mam tłumik końcowy w Skodzie Octavii 1.8 turbo, 2001 rok, wersja
kombi z napędem 4x4. Problem polega na tym, że nigdzie nie można kupić tłumika do tego
auta. Na forum internetowym Octavii - zaproponowano mi sprowadzenie części zza granicy (!)
w cenie .... ponad 1200 zł. Chciałem poradzić się Was jako fachowców co mogę zrobić w takiej sytuacji ?
Być może będzie pasować tłumik z innego auta np. z Seata, VW czy Audi (ale nie wiem jaki ?)
W skodzie mam motor ARX 150KM, symbol części z ETKA to 1J9-253-609Q
(w załączniku pokazałem jak wygląda ten tłumik).
Oczywiście, że są tłumiki od innych typów silników w Skodzie - ale ich gabaryt i sposób wyprowadzenia
rur raczej dyskwalifikuje montaż do tego auta. "Sportowego tłumika" nie chcę zakładać bo mam małe
dzieciaki, a i sam nie chcę ogłuchnąć.
Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Paweł Małecki
Do wymiany mam tłumik końcowy w Skodzie Octavii 1.8 turbo, 2001 rok, wersja
kombi z napędem 4x4. Problem polega na tym, że nigdzie nie można kupić tłumika do tego
auta. Na forum internetowym Octavii - zaproponowano mi sprowadzenie części zza granicy (!)
w cenie .... ponad 1200 zł. Chciałem poradzić się Was jako fachowców co mogę zrobić w takiej sytuacji ?
Być może będzie pasować tłumik z innego auta np. z Seata, VW czy Audi (ale nie wiem jaki ?)
W skodzie mam motor ARX 150KM, symbol części z ETKA to 1J9-253-609Q
(w załączniku pokazałem jak wygląda ten tłumik).
Oczywiście, że są tłumiki od innych typów silników w Skodzie - ale ich gabaryt i sposób wyprowadzenia
rur raczej dyskwalifikuje montaż do tego auta. "Sportowego tłumika" nie chcę zakładać bo mam małe
dzieciaki, a i sam nie chcę ogłuchnąć.
Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Paweł Małecki