• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Telepanie przodu po dłuższym postoju

Tadzio79

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Zenzibar
Witam mam taką przypadłość w drugim samochodzie efekt jakby koła były krzywe telepie przodem jakby koła były kwadratowe po dłuższym postoju na zimnym silniku a po przejechaniu kilku km telepanie zanika nie czuć tego na kierownicy bo kierownica nie bije ani trochę ale czuć jakby koła latały luzów brak jedyne co mam do wymiany to tarcze hamulcowe bo są w tragicznym stanie koła wykluczam bo by cały czas telepaly zresztą zamienialem przód z tyłem .Czy to może być wina tarcz halmulcow które po nagrzaniu inaczej pracują czy raczej za tarcze odpowiada tradycyjne bicie na kierownicy i przy hamowaniu nic pozatym ?

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Musisz się "dotelepać " swoim autem do mechanika i tam zasięgnąć porady .Tak na odległość ..nic nie telepie ..nic nie słychać ..nic nie widać ..więc jest raczej trudno o konkretną odpowiedz. Tarcze hamulcowe w tragicznym stanie mogą telepać przy hamowaniu ( ! )więc należy je wymienić .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Musisz się "dotelepać " swoim autem do mechanika i tam zasięgnąć porady .Tak na odległość ..nic nie telepie ..nic nie słychać ..nic nie widać ..więc jest raczej trudno o konkretną odpowiedz. Tarcze hamulcowe w tragicznym stanie mogą telepać przy hamowaniu ( ! )więc należy je wymienić .
Nie ma aktualnego przeglądu technicznego to się nie dotelepie

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Brak przeglądu nie jest przeszkodą do jeżdżenia...:)
A w ogóle to nie każcie mu jechać do mechanika, bo pojedzie na telepanie, a mu jeszcze katalizator wytną...:) i w ogóle to jasno widać, że gość ma dwa auta to go nie stać na płacenie złodziejom mechanikom...:)
Wiecie ile to kasy musi kosztować, aby tak dwa auta sprawne utrzymać...:)

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Brak przeglądu nie jest przeszkodą do jeżdżenia...:)
A w ogóle to nie każcie mu jechać do mechanika, bo pojedzie na telepanie, a mu jeszcze katalizator wytną...:) i w ogóle to jasno widać, że gość ma dwa auta to go nie stać na płacenie złodziejom mechanikom...:)
Wiecie ile to kasy musi kosztować, aby tak dwa auta sprawne utrzymać...:)
Ciiiii nie ostrzegaj go, chciałem go wysłać do takiego oszusta jak prof. Chris, zobacz jak popsuł klientowi GPS podczas wymiany rozrządu:

Do góry Bottom