1. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Dowiedz się więcej.
  2. Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Rejestracja otworzy przed Tobą drogę do zupełnie nowego, dzikiego świata motoryzacji!
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusji.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

    Usuń ogłoszenie

Tempomat BMW E46 problem

Dyskusja w 'Elektronika pojazdowa' rozpoczęta przez użytkownika Delbeta, 14-02 20.

  1. Delbeta

    Delbeta Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-04 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Połaniec
    Witam dokładałem ostatnio do E46 tempomat 3 kable dwa do modułu świateł jeden do sterownika . Tempomat po włączeniu przyciskiem wyświetla na liczniku ikonkę , niestety podczas jazdy nie aktywuje się po kliknięciu plusa czy pamięci prędkości .
    W komputerze sprawdziłem przyciski wszystko działa .. nie miałem jedynie czujnika sprzęgła który ominąłem dodając masę pod sterownik aby widział go jako wyłączony .

    Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co może być jeszcze nie tak
    Silnik to m52tub20 ( po swapie z m43 1.9 )
     
  2. andrzej0421

    andrzej0421 Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    12-07 16
    Postów:
    87
    Docenione treści:
    22
    Miasto:
    Gdów
    A czym go aktywowales?
     
  3. Delbeta

    Delbeta Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-04 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Połaniec
    Aktywować nie aktywowałem w żaden sposób
    Z tego co się dowiedziałem po podpięciu ma działać bez aktywacji
    Podepne impe i spróbuję aktywować
     
  4. Delbeta

    Delbeta Początkujący

    Offline
    Dołączył:
    20-04 18
    Postów:
    58
    Docenione treści:
    0
    Miasto:
    Połaniec
    Szukałem czegoś o aktywowaniu niestety nic nie znalazłem . Dalej nie działa tempomat ikoną wyskakuje ale nie działa