• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Terkotanie łopocenie z przodu auta kierownica drzy sciaga auto na prawo

radekauto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Witam

Kupiłem Fiata Palio Weekend Hl 1.2 silnik, 1999 rok, niestey w krotkim czasie zaczelo cos halasowac z przodu zawieszenia. im szybciej jade tym glosniej terkocze, na prostej kierownicy tak sie dzieje, tez jesli skrece kierownica w lewo, ale jak skrece w prawo kierownica to nic nie halasuje.. dodam ze kierownica drzy i sciaga auto na prawa strone. Ma ktos pomysl co moze byc przyczyna ?

radekauto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Autem nie jezdze mam drugie jednak myslalem ze cos podpowiecie czego tomoze byc wina. tak czy siak w poniedzialek bedzie sprawdzane przez mechanika :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
jeśli dzieje się to przy szybkiej jeździe i przypomina pukanie, to może to być anioł stróż :) panowie, to może być wszystko. kontrola zawieszenia na stacji diagnostycznej kosztuje około 20zł, a może spowodować to, że anioł stróż sie odczepi. ;)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Takie lopocenieprzy 100 to mialem 2 lata temu na crossie. Do dziś mi zeby nie odrosly. Grzej choby na najbliższą SKP niech to ktoś sprwadzi

kuba201

Uczestnik
Punktów
1
Dobra, to ja postaram się powrozyc:smug: mi to przypomina popuszcxone szpilki koła, albo totalnie rozpadniete łożysko. Ale nie sugeruj się tym tylko tak jak przedmowy doradzają- jedź na SKP.
Ps. Daj znać co było.:rolleyes:

radekauto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Witam

Koncowki drazkow racja sa do wymiany ale nie to bylo przyzycna tego terkotania i znoszenia auta... przyczyna bylo wybrzuszenie na oponie lewej. Po wymianie dwoch opon z przodu auto jezdzi ladnie i nic nie terkocze :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Koncowki zmienie na dniach :)
lub końcówki zmienią twoje auto w "przystanek autobusowy, przyklejony do drzewa" nawet wcześniej ;)
miałem kiedyś klienta, kupił jakieś tam auto, mówię mu, wie pan co, nowy samochód, może by zajrzeć do rozrządu? a on do mnie, paaanie tyle aut miałem i nigdy nie zaglądałem i nic się nie stało. mineły 2 miesiące, auto jedzie na lince. gościu mówi do mnie: wie pan co, miałeś rację. ja niezaglądałem do rozrządu, ale rozrząd postanowił zajrzec do mnie :)

Do góry Bottom