• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tester diagnostyczny co wybrać ?

ppp

Początkujący
Punktów
0
Witam, chciałbym zakupić tester diagnostyczny i mam w zamiarze zakup Texę lub Boscha , na tą chwilę używam głównie launcha eurotab oprócz tego mam vcds , cdif/3.
Głównie nastawiam się na auta niemieckie chciałbym aby sprzęt miał rozbudowane funkcje diagnostyczne , kodowanie itp. Prosiłbym o opinie czy Texa czy Bosch lub głowicy typu Scanmatik lub też Hella. Na razie chciałbym poznać waszą opinię na ten temat

matus1014

SuperMechanior
Punktów
195
Bosch
Kodowanie
Wybierz jedno . Mam ktsa 560 robi robotę jeśli chodzi o diagnostykę adaptacje i zaciski nawet najnowsze 2023r ogarnia , poprawione funkcje po vinie. Do kodowania wziąłbym coś innego chociażby launcha ,autela.

JohnTdi

Uczestnik
Punktów
10
Miasto
Wro
Miałem na warsztacie texe navigator multihub txt i troche rozczarowała. Sprzedałem po roku bo i tak w pierwszej kolejności braliśmy autela lub launcha. Scanmatic 2 to bardzo dobry interfejs j2534 użyjesz do xentry, odis, forscan, gds2, consulta, techstream itp. Dokupując do tego pcmFlash z modułami robi ci się z tego dobre narzędzie do czytania ecu/tcu. Polecam oczywiście oryginały. Jeśli będziesz potrzebować jakieś dokładniejsze info pisz śmiało. Pozdrawiam

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
559
Miasto
Podkarpacie
Albo texa albo najnowszy launch euro z głowicą smartlink . Bosch jest super jak sterowniki są niemieckich firm : bosch , contunental , siemens , vdo , hella itd . ale jak się trafi skośnookie np denso to już tak fajnie nie ma , a no i cena abonamentu super full jest zabójcza .

• Lubię to!
Punktów: ppp
Do góry Bottom