• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tester diagnostyczny do 4k zamiast Viaken DS939

Marcin-Joe

Uczestnik
Punktów
2
Hej, chciałbym się dowiedzieć czy w cenie do ok. 4 000 zł dostanę jakieś lepsze urządzenie od:

viaken.pl/pl/profesjonalny-diagnoskop-v-scan-ds936-nowosc.html

To urządzenie kosztuję ok. 2 800 zł, lecz nie wiem czy będzie ono na pewno dobre, nie posiadam dużo własnych środków, a dopiero startuję z warsztatem samochodowym, wiec chciałbym kupić coś w miarę taniego i dobrego, moje wymagania głównie to:
- Ogólna diagnostyka czyli odczyt + kasowanie błędów..
- Hamulec postojowy - tłoczek..
- Programowanie (np.: kodów wtryskiwacza).
- Kasowanie inspekcji.
- Obsługa filtra DPF.
- Oraz aby w zestawie były kable do większości pojazdów
- Oraz jakieś inne podstawowe funkcję które się często używa..

Sprzęt musi być w 100% legalne od urządzenia aż po oprogramowanie, oraz musi być w formię "tabletu" czyli bez dodatkowego laptopa - takie warunki..

Może znacie jakieś inne propozycje w tej kwocie cenowej 4 000 zł (+/-) ?

Pozdrawiam.

Aandrzej3

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Podkowa Leśna
Za te pieniądze ok , mam takiego jako dodatkowy czasami się przydaje .Kabli jest dosyć sporo, praktycznie wszystkie popularne ale DPF chyba nie robi nie sprawdzałem.

JuroIro

Gaduła
Punktów
8
4k to trudny przedział bo jest to za dużo na chiński kasowacz błędów, ale na profesjonalny sprzęt trochę może zabraknąć. Osobiście zwróciłbym też uwagę na jakiś używany sprzęt, znajomy np. kupił używany tester ST6000 i go po prostu zaktualizował. Powodzenia

romsped

Gaduła
Punktów
11
Największy ból jak taki chiński sprzęt upalił by ci porty komunikacji, tego nie znam ale mogę polecić tester hmm w sumie przystawkę do lapka, super się sprawdza do osobowej europy, oczywiście jak wiesz to jeden tester na początek wystarczy do podstawowych zadań ale z czasem uznasz że nie ma idealnej konstrukcji.
A to co ma naprawdę super to taka funkcja hamowni 99% dokładności wszystko zależy od tego jak przeprowadzisz badanie. Naprawdę super mierzyliśmy parę aut i wyszło tak jak na normalnej hamowni.
http://italcom.com.pl/produkt/tester-diagnostyczny-f-touch/

Ostatnia edycja:

Marcin-Joe

Uczestnik
Punktów
2
Wybrałem jednego tego od Viaken, może to nie jest najlepszy sprzęt.. no ale dostałem pieniążki z urzędu pracy na rozpoczęcie dg i osobiście nie chciałem dużo od siebie władować, ponieważ nie wiem jaki będę miał rynek..

Miałem na wydanie 22 tyś zł, wiec kupiłem Podnośnik, Montażownice + Wyważarkę wyszło mi to prawie 20 tyś ze "zniżką" podobno ok. 2 tyś no i do tego dobrałem sobie Viaken'a.., klucze itd już miałem bo prowadziłem warsztat wcześniej tylko w innym segmencie :)

Jak akurat się rozwinie to będę więcej rzeczy kupował, liczę na to, że będzie dużo klientów, to wówczas będę mógł wybudować drugi warsztat i go odpowiednio zaopatrzyć :)

Jak będzie miesięcznie jakieś 3 tyś zł po opłatach, na początku to będzie super :)
A przy 5 tyś myślę, że będę się rozwijał i będę mógł zainwestować w inne narzędzia :)

Pozdrawiam..

Do góry Bottom