• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

TEXA 780R Bi-GAS

biedny mechanik

SuperMechanior
Dołączył
21.06.2014
Postów
235
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
no nie do końca ta maszyna nie wykrywa innego oleju i nie przepłukuje przewody układ stacji jeśli chcesz zmienić inny olej wtedy idzie ten i ten ta nowa maszyna czyści płucze nie poda innego oleju jakiego masz w aucie zmieniasz pojemniki z olejem
 

Czarek303

Początkujący
Dołączył
17.03.2022
Postów
18
Punktów
1
Witam wszystkich. Zakupilem stacje texa 760r touch Panowie czy to normalne że nabijam układ przykładowo 500g i za chwilę odciągam już tylko 400? Czy to norma czy z maszyna coś nie tak? Nowa maszyna i już problem.
 

biedny mechanik

SuperMechanior
Dołączył
21.06.2014
Postów
235
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
Wcale nie w atmosferze tylko w maszynie ,maszyna nabija np.500 gram odłoczasz przewody systemu AC z tych 500 gram 100 gram jest w przewodach która maszyna zabiera do siebie ja tak sprawdziłem po napełnieniu AC odłączyć przewody i wyłączyć maszynę z gniazdka czynnik jest w przewodach na zegarach masz ciśnienie i robisz odzysk AC czyli recykling nie podpinając przewodów do auta zobacz ile wyssie ci czynnika i dodaj to co masz w aucie czy ci się zgadza
 

Czarek303

Początkujący
Dołączył
17.03.2022
Postów
18
Punktów
1
Wcale nie w atmosferze tylko w maszynie ,maszyna nabija np.500 gram odłoczasz przewody systemu AC z tych 500 gram 100 gram jest w przewodach która maszyna zabiera do siebie ja tak sprawdziłem po napełnieniu AC odłączyć przewody i wyłączyć maszynę z gniazdka czynnik jest w przewodach na zegarach masz ciśnienie i robisz odzysk AC czyli recykling nie podpinając przewodów do auta zobacz ile wyssie ci czynnika i dodaj to co masz w aucie czy ci się zgadza
Tylko że moja maszyna po nabiciu robi odzysk z przewodów. Musiałbym ją wyłączyć zanim zrobi odzysk. I pytanie teraz czyli jeśli w układzie powinno być 500g to tak naprawdę ustawiamy 500 a maszyna bije w układ 400?
 

biedny mechanik

SuperMechanior
Dołączył
21.06.2014
Postów
235
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
nawet jak wyłączysz maszynę czynnik i tak zostanie w przewodach nic na to nie poradzisz musiał byś dodać 100 gram więcej a bez tego 100 gram klima i tak będzie działała prawidłowo
Automatyczne połączenie postów:

w maszynie miałem 5000gram cynika czyli 5 kg ,do auta weszło 600 ,zrobiłem odzysk z węzy fazie końcowej w maszynie miałem 4500g
[
 
Ostatnia edycja:

Czarek303

Początkujący
Dołączył
17.03.2022
Postów
18
Punktów
1
nawet jak wyłączysz maszynę czynnik i tak zostanie w przewodach nic na to nie poradzisz musiał byś dodać 100 gram więcej a bez tego 100 gram klima i tak będzie działała prawidłowo
Automatyczne połączenie postów:

w maszynie miałem 5000gram cynika czyli 5 kg ,do auta weszło 600 ,zrobiłem odzysk z węzy fazie końcowej w maszynie miałem 4500g
[
Dzięki za wyjaśnienia, będę musiał się pobawić trochę maszyną i zaobserwuje czy jest też tak jak u Ciebie. Dzisiaj miałem golfa 6 na serwis klimy, fakt nie wiadomo kiedy był robiony wcześniej, klima pracowała przed serwisem,odzyskałem tylko 260g z katalogowych 525g, klima działała prawidłowo na połowie czynnika
 

Manitoba1

SuperMechanior
Dołączył
23.11.2013
Postów
478
Punktów
37
Miasto
Psary
WWW
www.automototechnika.com
Wcale nie w atmosferze tylko w maszynie ,maszyna nabija np.500 gram odłoczasz przewody systemu AC z tych 500 gram 100 gram jest w przewodach która maszyna zabiera do siebie ja tak sprawdziłem po napełnieniu AC odłączyć przewody i wyłączyć maszynę z gniazdka czynnik jest w przewodach na zegarach masz ciśnienie i robisz odzysk AC czyli recykling nie podpinając przewodów do auta zobacz ile wyssie ci czynnika i dodaj to co masz w aucie czy ci się zgadza
Nie pisz bzdur, "normalne" maszyny robią odzysk z węży po zakończonej obsłudze, węże powinny zostać wtedy puste.
Jeżeli był by nich gaz widział byś to na manometrach...
 

Czarek303

Początkujący
Dołączył
17.03.2022
Postów
18
Punktów
1
Nie pisz bzdur, "normalne" maszyny robią odzysk z węży po zakończonej obsłudze, węże powinny zostać wtedy puste.
Jeżeli był by nich gaz widział byś to na manometrach...
Wyjaśnij mi czy w takim razie to normalne co robi moja maszyna?
 

biedny mechanik

SuperMechanior
Dołączył
21.06.2014
Postów
235
Punktów
22
Miasto
Biała Podlaska
Nie pisz bzdur, "normalne" maszyny robią odzysk z węży po zakończonej obsłudze, węże powinny zostać wtedy puste.
Jeżeli był by nich gaz widział byś to na manometrach...
Widzisz nie potrafisz czytać ze zrozumieniem oczywiście że normalne że robi odzysk z węży tylko że ten odzysk jest ten co miało pójść w autko , mlonie ty .
 
Do góry Bottom