• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Touareg 3.2.

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Dzień dobry. Problem Touareg 3.2 benzyna gaz. 2004 rok. Pokazał się błąd break i skrzynia zablokowana. Po wymianie czujników grubości klocków i klocków przednich, skrzynia biegów się zablokowała nie ma komunikacji na wyświetlaczu nie ma ikonek skrzyni biegów p,d i reszty , nie można nic zrobic wajcha przekładni została na p i ruszyć nie można. Bede wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Te dwie awarie nie są ze sobą powiązane, pisze ci brake bo chce żebyś nacisnął hamulec i wtedy pozwoli wrzucić bieg, chyba że naciskasz i nie widzi że to zrobiłeś to wtedy może być problem z czujnikiem pod pedałem hamulca

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Witam.
No właśnie wciskam pedał i nic się nie dzieje. Musiałem wymienić czujniki i klocki bo czujnik się przetarł w jednym kole . I dlatego pokazał się break . I automatycznie znikła skrzynia. I wymieniłem wszystko. Ale ruszyć się nie da.
Automatyczne połączenie postów:

Witam.
No właśnie wciskam pedał i nic się nie dzieje. Musiałem wymienić czujniki i klocki bo czujnik się przetarł w jednym kole . I dlatego pokazał się break . I automatycznie znikła skrzynia. I wymieniłem wszystko. Ale ruszyć się nie da

Ostatnia edycja:

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
483
Miasto
Okolice Krakowa
Jak nie masz ikonek na wyświetlaczu to nie ma komunikacji ze skrzynią. Albo kable albo ster skrzyni.

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Zauważyłem że woda jest pod dywanikami z przodu od kierowcy i pasażera, a tam idą wiązki kabli, spróbuję to wszystko wysuszyć i kable sprawdzę. Chyba że to nie ma nic wspólnego ze skrzynią.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Zauważyłem że woda jest pod dywanikami z przodu od kierowcy i pasażera, a tam idą wiązki kabli, spróbuję to wszystko wysuszyć i kable sprawdzę. Chyba że to nie ma nic wspólnego ze skrzynią.
Kompa podłącz panie, jeśli jest komunikacja że skrzynią to jest ok a jak nie ma to szukaj gdzie jest sterownik skrzyni i go obejrzyj

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Mam taki zwykły podstawowy interfejs i pokazuje blad p0600 i p0318. Będę musiał znaleźć kogoś z kompem.

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Ok zobacze ,poszukam. Dzięki za podpowiedź. Ale jakby był jakiś mechanik na forum z okolic Włocławka , Sierpca to proszę o kontakt .

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
A jeszcze zapytam bo po przekręceniu kluczyka zapalają się ikonki ABS ,Ecp ale brak ikonki zielonej z pedałem hamulca. Wydaje mi się że tu będzie pierwszy problem ? Dziękuję członkom forum za pomoc.

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Skrzynia wróciła do żywych. Okazało się że jeden z przewodów pod dywanikiem od strony kierowcy był przerwany. Prawdopodobnie woda zrobiła robotę. Jest jakiś problem z tą wodą pod dywanikami w tych modelach, odpływy wyczyściłem od strony nadkoli ale po deszczu woda jest. Od strony kierowcy i pasażera. Chyba trzeba będzie zdjąć wycieraczki i zajrzeć dokładnie.

Marcin Cymerman

Początkujący
Punktów
1
Witam. Mam kolejny problem z tym autem. Dokładnie chodzi o wałek w kolektorze, który raz po odpaleniu auta się przekręca przez podciśnienie , a np za kolejnym odpaleniem brak reakcji na ruch brak podciśnienia w wężyku. Czy ktoś wie gdzie może być problem?.
Automatyczne połączenie postów:

Witam. Mam kolejny problem z tym autem. Dokładnie chodzi o wałek w kolektorze, który raz po odpaleniu auta się przekręca przez podciśnienie , a np za kolejnym odpaleniem brak reakcji na ruch brak podciśnienia w wężyku. Czy ktoś wie gdzie może być problem?.

Do góry Bottom