• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

touareg kontrolka ciśnienia w oponach

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
Witam,wszystkich,mam prośbę czy ktoś mi powie jak wyłączyć kontrolkę ciśnienia w oponach w toarergu 2005,mam program delfi i wurth\
Automatyczne połączenie postów:

doprecyzuję vw touareg 2005r,chciałbym na stałe wyłączyć ,bo są problemy z czujnkiami i anteną
 

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
Dzięki, można uzyskać informację jak to zrobić?
Automatyczne połączenie postów:

taki przewodnik krok po kroku,jeśli to nie tajemnica
 
Ostatnia edycja:

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.04.2018
Postów
1729
Porady
3
Punktów
379
Wiek
47
Miasto
Gorzów Wielkopolski
I tak nie masz odpowiedniego sprzętu żeby to zrobić, więc opisywanie procedury KROK PO KROKU mija się z celem.
Jedź do jakiegoś dobrego warsztatu który to ogarnie.
 

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
Witam ,czy ktoś mógłby, to odczytać, jaki problem, był niski poziom płynu sataken dodałem i błąd się pojawią,oraz check
Automatyczne połączenie postów:

Witam ,czy ktoś mógłby, to odczytać, jaki problem, był niski poziom płynu sataken dodałem i błąd się pojawią,oraz check
Załączyłem plik
 

Załączniki

  • 20210703_092434.jpg
    20210703_092434.jpg
    3,7 MB · Wyświetleń: 15

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
I tak nie masz odpowiedniego sprzętu żeby to zrobić, więc opisywanie procedury KROK PO KROKU mija się z celem.
Jedź do jakiegoś dobrego warsztatu który to ogarnie.
Wracając do tematu mam elektronika ze sprzętem,próbował ale mówi,że sterownik go nie wpuszcza,gdzieś słyszałem,że trzeba bezpiecznik wyciągnąć,prosiłbym o tą procedurę,pozdrawiam
 

Pawel23

SuperMechanior
Dołączył
7.03.2018
Postów
527
Punktów
74
Wiek
28
Miasto
Wołomin
Wyciągnij ten bezpiecznik i będzie po temacie . Chłopaki zbite z cb mają heh:banghead::banghead::banghead::):):). Całą procedura to wyjecie bezpiecznika A w jaki sposób to zrobisz to już według własnych doznan
 

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
Fajnie, że się dobrze bawisz,ale skąd mam wiedzieć, że żeby wykodować czujniki, trzeba najpierw wyjąć bezpiecznik, a później kodować auto,nawet elektryk tego nie wiedział,ale dzięki, że się przejąłeś.
Automatyczne połączenie postów:

Fajnie, że się dobrze bawisz,ale skąd mam wiedzieć, że żeby wykodować czujniki, trzeba najpierw wyjąć bezpiecznik, a później kodować auto,nawet elektryk tego nie wiedział,ale dzięki, że się przejąłeś.
Dodam wbrew twojemu uproszczeniu dla innych,że samo wyjęcie bezpiecznika nic nie daje,dodatkowo trzeba przekodować,ale niestety zabrakło dokładnej informacji, pozdrawiam
 
Ostatnia edycja:

Łukaszgd88

SuperMechanior
Dołączył
29.06.2021
Postów
274
Punktów
31
2005,mam program delfi i wurth
Ciekawe jaka licencję masz na te programy.... chińska?
Fajnie, że się dobrze bawisz,ale skąd mam wiedzieć, że żeby wykodować czujniki, trzeba najpierw wyjąć bezpiecznik, a później kodować auto,nawet
No nie wiem, może stąd, że jak się bierzesz za kodowanie to musisz wiedzieć co robisz.
Chociaż z drugiej strony to twoje auto i jak spieprzysz sterownik to sam sobie kupisz nowy, szczególnie jak używasz profesjonalnego i legalnego sprzętu
 

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
Ciekawe jaka licencję masz na te programy.... chińska?

No nie wiem, może stąd, że jak się bierzesz za kodowanie to musisz wiedzieć co robisz.
Chociaż z drugiej strony to twoje auto i jak spieprzysz sterownik to sam sobie kupisz nowy, szczególnie jak używasz profesjonalnego i legalnego sprzętu
No tak, a ja myślałem, że to forum jest aby pomagać,ale ty udowadniasz,że niektórzy tu są ,aby podnieść sobie swoje i tak już chore ego.
Automatyczne połączenie postów:

No tak, a ja myślałem, że to forum jest aby pomagać,ale ty udowadniasz,że niektórzy tu są ,aby się podnieść sobie swoje i tak już chore ego.
A i jeszcze dzięki za niepomoc,na szczęście na innych forach są pomocni ludzie.
 
Ostatnia edycja:

Łukaszgd88

SuperMechanior
Dołączył
29.06.2021
Postów
274
Punktów
31
No tak, a ja myślałem, że to forum jest aby pomagać,ale ty udowadniasz,że niektórzy tu są ,aby podnieść sobie swoje i tak już chore ego.
No właśnie kolego grubo się mylisz. Nie chodzi tu o podniesienie ego, a forum często pomaga. Ale problem w tym, że ty nie chcesz pomocy, tylko gotowego rozwiania. A nawet nie rozwiązania tylko tego żeby ktoś zrobił to za ciebie.
A to, że czepiamy się często spiratowanwgo sprzętu takiego jak chiński Delphi czy wow, to dlatego, że w tym programie jest pełno bugów i można sobie załatwić sterownik itd.
Druga sprawa to legalność tego urządzenia i przez to nie uczciwa konkurencja

i jeszcze dzięki za niepomoc,na szczęście na innych forach są pomocni ludzie.
To już twoje odczucie, że nie udzieliłem ci porady czy pomocy, bo raczej średnio rozgarnięty człowiek by zauważył, że to zrobiłem. A dokładniej. Ostrzegałem Cię , że jeżeli nie znasz się na kodowaniu to możesz np, unieruchomic auto czy załatwić sterownik. Ale możesz tak samo spowodować jego nieprawidłowe działanie, co w skrajnych przypadkach może doprowadzić do wypadku na drodze.
Wiesz zazwyczaj ludzie którzy to robią, spędzili najpierw kupę czasu żeby się z tym zapoznać, zrozumieć działanie, logikę (sterownikow i elementow wykonawczych)itd. czy to przez szkolenia czy to poznając zasady kodowania na własną rękę.
A idąc zistrukcja krok po kroku, nie rozumiejąc co robisz tylko powtarzając ruchy autora, jaka masz pewność, że dla żartu nie wprowadza cię czarna du.... dziurę?
Nie jest tajemnicą ani nie od dziś wiadomo, że w internecie jest pełn fałszywych informacji
Także zostawiam temat do przemyśleń i wyciągnięcia wniosków
 

andrzeeeej

Początkujący
Dołączył
30.06.2021
Postów
15
Porady
1
Punktów
0
No cóż twoja długa wypowiedź potwierdza,to co napisałem wcześniej, mnóstwo czasu poświęciłeś na pisanie o niczym, a tak mało, albo nic na moją prośbę o pomoc, teraz nie dziwi mnie, to że przeglądając to forum było tyle zapytań o zlikwidowanie konta. Zamykam temat.
 

Łukaszgd88

SuperMechanior
Dołączył
29.06.2021
Postów
274
Punktów
31
No cóż twoja długa wypowiedź potwierdza,to co napisałem wcześniej, mnóstwo czasu poświęciłeś na pisanie o niczym, a tak mało, albo nic na moją prośbę o pomoc, teraz nie dziwi mnie, to że przeglądając to forum było tyle zapytań o zlikwidowanie konta. Zamykam temat.
Widzisz bo jestem pomocnym człowiekiem i poświęciłem kilka minut żeby ci to wytłumaczyć, a szympans by zrozumiał sens wypowiedzi i wyciągnął wnioski, a jeżeli ty nie potrafisz to..... Wnioski wyciągnij sam...
 
Do góry Bottom