• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota Avensis T27 drzwi

Punktów
0
Witam,
Przydarzyła się mi szkoda parkingowa - tylne prawe drzwi (patrz zdjęcia). Co w waszej opinii najlepiej z tym zrobić? Szukać nowych drzwi czy dać do naprawy? Znalazłem za 500zł jedne drzwi we właściwym kolorze, ale nie wiem czy warto brać (zdjęcie drwi bez klamki). Proszę o pomoc :)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 17
  • 2.jpg
    2.jpg
    3,1 MB · Wyświetleń: 17
  • 3.jpg
    3.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 13

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Sadzę że lepszym rozwiązaniem jest zakup drugich drzwi (o ile nie były już np.prostowane i szpachlowane ). Dodatkowym atutem jest taki sam nr.lakieru . Zdjęcie nie oddaje dokładnie uszkodzenia drzwi ..refleksy świetlne utrudniają ocenę uszkodzeń ..tak więc trudno podjąć ostateczną decyzję .Udaj się do blacharza-lakiernika ..tak będzie lepiej . Nie w każdym przypadku wymienia się uszkodzony element .

Punktów
0
Sadzę że lepszym rozwiązaniem jest zakup drugich drzwi (o ile nie były już np.prostowane i szpachlowane ). Dodatkowym atutem jest taki sam nr.lakieru . Zdjęcie nie oddaje dokładnie uszkodzenia drzwi ..refleksy świetlne utrudniają ocenę uszkodzeń ..tak więc trudno podjąć ostateczną decyzję .Udaj się do blacharza-lakiernika ..tak będzie lepiej . Nie w każdym przypadku wymienia się uszkodzony element .
Co do zdjęcia numer 3 to sprzedawca niby napisał, że oryginalny lakier (taki sam kod), bez rdzy i nie mają szyby i tapicerki. Wstrzymałem się z zakupem, bo coś nie bardzo chce wysłać zdjęcie widoku drzwi od wewnątrz.
Co do moich drzwi to już byłem u blacharza-lakiernika i doradził wymianę, ale chcę zasięgnąć wielu opinii.

Do góry Bottom