• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota k11 Corolla 2000 r

Bęben

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łęczna
Witam!
Mam problem z uszczelnieniem wału od strony rozrządu . Wymieniałem dwukrotnie uszczelniacz wału ale to nic nie dało.Zastanawiam się na skróceniu sprężynki uszczelniacza. Chciałbym dodać ,że takie naprawy wykonywałem w innych samochodach , Toyote Corollę robię po raz pierwszy z tego co słyszałem są duże problemy z uszczelnieniem . Może ktoś już rozwiązał ten problem i mi pomoże .

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Najlepiej się uszczelnia czerwonym silikonem... tylko trzeba dać dużo...:D

Ciekawe czemu producenci dają taką właśnie długość sprężynki, a nie np. krótszą lub dłuższą...?:rolleyes:

Bęben

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łęczna
Najlepiej się uszczelnia czerwonym silikonem... tylko trzeba dać dużo...:D

Ciekawe czemu producenci dają taką właśnie długość sprężynki, a nie np. krótszą lub dłuższą...?:rolleyes:
Chyba żartujesz żeby wał główny uszczelniać silikonem jeżeli chodzi o sprężynkę to stosuje się taki e metody gdy materiał jest wyrobiony

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2791
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ja bym dodał drugą sprężnkę i profilaktycznie po założeniu czerwonym sylikonem po krawędzi uszczelniacza. Względnie czasami nabijam dwa uszczelniacze jak jest miejsce. W wersji hardkore dwa uszczelniacze ze skróconą sprężynką albo wersja mikst czyli jeden ze sprężynką (oczywiście skróconą) a drugi teflonowy.

A tak na poważnie to nie przyszło Ci do głowy, że przyczyną cieknięcia niekoniecznie jest winny uszczelniacz?

Bęben

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łęczna
Chyba żartujesz żeby wał główny uszczelniać silikonem jeżeli chodzi o sprężynkę to stosuje się taki e metody gdy materiał jest wyrobiony

Ja bym dodał drugą sprężnkę i profilaktycznie po założeniu czerwonym sylikonem po krawędzi uszczelniacza. Względnie czasami nabijam dwa uszczelniacze jak jest miejsce. W wersji hardkore dwa uszczelniacze ze skróconą sprężynką albo wersja mikst czyli jeden ze sprężynką (oczywiście skróconą) a drugi teflonowy.

A tak na poważnie to nie przyszło Ci do głowy, że przyczyną cieknięcia niekoniecznie jest winny uszczelniacz?
Automatyczne połączenie postów:

A co twoim zdaniem jest przyczyną

To ile masz tego wyrobienia ? <1mm ?:D
Widzę ,że nie traktujesz mnie kolego poważnie ,naśmiewanie się nie jest temat tego forum , ktoś założył to forum aby jeden drugiemu pomógł dziękuję za pomoc

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Widzę ,że nie traktujesz mnie kolego poważnie
Nie jesteś mechanikiem, tylko jakimś domowym dłubaczem, bez podstawowej wiedzy na temat budowy i zasady działania podzespołów w samochodzie, więc nie da się tego co piszesz traktować poważnie...:D
Jak chcesz być traktowany poważnie, to musisz się dużo uczyć... a możliwości nauki są teraz nieograniczone... tylko musisz chcieć...:D

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
214
Trzeba zmierzyć wałek bo pewnie jest wytarty.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
543
Miasto
Podkarpacie
Oglądnij wał czy nie masz rowka , Jeśli wał jest ok to kup oryginalny uszczelniacz .

Bęben

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łęczna
Nie jesteś mechanikiem, tylko jakimś domowym dłubaczem, bez podstawowej wiedzy na temat budowy i zasady działania podzespołów w samochodzie, więc nie da się tego co piszesz traktować poważnie...:D
Jak chcesz być traktowany poważnie, to musisz się dużo uczyć... a możliwości nauki są teraz nieograniczone... tylko musisz chcieć...:D
Masz cięty język. Ja mam wykształcenie mechanika a ty kim jesteś nie umiesz nawet doradzić takich ludzi jest pełno na tym świecie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ja mam wykształcenie mechanika
Nie chwal się tym tak w około, bo tylko sobie obciach robisz...:D
Na lekcjach od technologii zapewne miałeś tłumaczone zasady budowy i działania elementów współpracujących przy uszczelnieniu substancji ciekłych...:D ale pewnie przespałeś, byłeś na wagarach lub po prostu miałeś wywalone na to o czym było gadane...:D
No to teraz książka w łapę i jeden wieczorek zamiast siedzieć na fejsie i gołe doopy oglądać to sobie materiał powtórz...:D

Bęben

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łęczna
Nie chwal się tym tak w około, bo tylko sobie obciach robisz...:D
Na lekcjach od technologii zapewne miałeś tłumaczone zasady budowy i działania elementów współpracujących przy uszczelnieniu substancji ciekłych...:D ale pewnie przespałeś, byłeś na wagarach lub po prostu miałeś wywalone na to o czym było gadane...:D
No to teraz książka w łapę i jeden wieczorek zamiast siedzieć na fejsie i gołe doopy oglądać to sobie materiał powtórz...:D
Przykre ale kultury to nie masz.

Do góry Bottom