• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Trafic 3 2014 kilka problemów

marianno3000

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Łódzkie
www.marecuster.pl
Koledzy trafił do mnie trafic 3 z problemem ładowania ,wycieraczek ,świateł.
Najpierw wymienili altka na takie nr 231009096R A003TX1781ZE nowy sprzedawca powiedział że musi pasować że jest tam lin 104 ,ale nadal błąd alternatora ,lin bus spr oscyloskopem ramki idą zrobiłem na próbę nowy przewód między ubc i alternator to samo ,moim zdaniem regulator nie zgodny w altku .Czy ktoś po winie może spr jaki nr altka nr VF12FL11854200521 Następne usterki po włączeniu zapłonu brak możliwości wł pozycyjnych ,kierunków świateł ,wycieraczek. Po odpaleniu są kierunki ,świecą pozycje i światła [brak możliwości wyłączenia i brak długich ],załączają się wycieraczki brak możliwości wyłączania brak reakcji na przełącznik .W tym aucie za te funkcje odpowiedzialne są oczywiście bcm i emm podejrzewam tego 2 ,może ktoś miał taki podobny problem.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Zobacz to

Załączniki

• 364E8F77-E274-46F1-A492-53B43C929CB4.jpeg
    364E8F77-E274-46F1-A492-53B43C929CB4.jpeg
    398 KB · Wyświetleń: 37
Punktów
2
Witam. Mam dokładnie ten sam problem co autor wyżej. Pisalem na PW ale bez odpowiedzi. Byłbym wdzięczny za napisanie co było przyczyną usterki.

Punktów
2
Witam ponownie. Udało mi się rozwiązać mój problem. Winny był moduł ładowania akumulatora ten za plastikowa obudowa akumulatora a dokładnie spalony bezpiecznik który się w nim znajduje pod gumowa osłoną. Podczas wymiany alternatora zrobiłem zwarcie na przewodzie bo myślalem że odłączyłem akumulator a jednak zapomniałem tego zrobić. Bezpośrednio po wymianie alternatora rozrusznik mi też wcale nie chciał zakręcić tylko cykal ale dołożyłem osobna masę na rozrusznik i auto odpalało bez problemu. Sprawdziłem wszystkie przekaźniki o bezpieczniki, sprawdzałem praktycznie całą wiązkę, oczyściłem masy o wymieniłem minusowa kleme. Jakbym od razu sprawdził ten moduł to odbyło by się bez kłopotów no ale cóż ważne że auto zrobione i jeździ bez błędów.
Pozdrawiam

Do góry Bottom