• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Trzymający przedni lewy zacisk hamulcowy audi a5 2012

kamil8372

Początkujący
Punktów
0
Cześć od jakiegoś czasu mam problem z trzymaniem zacisku. Zaczęło się od mocno skorodowanego tłoczka więc mechanik wymienił cały zacisk, koło trzymało ale mniej więc oddałem do innego warsztatu tam okazało się że mechanik założyl regenerowany zacisk w którym tłoczek porysował się połowicznie tak jakby się krzywił w zacisku, założyli mi cały nowy zacisk i znów to samo tłoczek jest porysowany połowicznie. Czy ktoś z was miał taki problem? Sugerują krzywa zwrotnice, jarzma bym wykluczyl bo przed 2 wymiana zacisku były zamieniane miejscami. Dodam jeszcze że po tym wszystkim nie wymieniłem klocków hamulcowych przez jakiś czas jeździłem z trzymającym zaciskiem co skutkowało krzywym wycieraniem klocków czy mogło to mieć wpływ na krzywienie tłoczka w zacisku. Może ktoś miał podobny przypadek?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jeszcze się branzlujesz z tematem ?
Jedź do jakiegoś mechanika, bo sam to będziesz się babrał jeszcze ruski rok...:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
toomii, na jakim warsztacie... przecież to sam właściciel ze szwagrem dziergaja, a że pewnie coś chlapli przed robotą na odwagę, to wyszło jak wyszło...:D aż im się tłoczki pozacierały jednostronnie...:D

Do góry Bottom