• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Używam Texa i chcę dokupić Launch lub Autel

bąbel 11

Bywalec
Punktów
4

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
494
Miasto
Podkarpacie
1. to chińczyk , jak chcesz przegonić texe to musisz kupić wyższy model .
2. to tak stary interfejs że szkoda gadać .

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
249
Miasto
Xxx
Przeganiać nie musi byle by uzupełnił braki...
A autel,xtool,fcar i długo by wymieniać dalej, wszystko jednym podszyte różnią się tylko chyba wyglądem tableta i samego programu ale bądź co bądź pamiętam że nowe BMW ogarniało mi pięknie... Gorzej z VW bądź Nissanem...tu był problem...

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
494
Miasto
Podkarpacie
Launch bardzo pięknie ogarnia vag , szkoda ze nie ochrony komponentu to już była by rewelacja .

bąbel 11

Bywalec
Punktów
4
A autel,xtool,fcar i długo by wymieniać dalej, wszystko jednym podszyte różnią się tylko chyba wyglądem tableta i samego programu ale bądź co bądź pamiętam że nowe BMW ogarniało mi pięknie... Gorzej z VW bądź Nissanem...tu był problem...
Dokładnie , chodzi o uzupełnienie . Do grupy Vag używam VCDS od Adako , do Renault Clip.
Automatyczne połączenie postów:

A z tym miał kto do czynienia :

Ostatnia edycja:

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
414
Miasto
Świdnica
Też mam texe multihub. Chetnie posłucham czego ci brakuje w niej i czego wiecej potrzebujesz

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
494
Miasto
Podkarpacie
Launch tab - Miałem na testy bardzo fajne ale w mojej miejscowości ciężkie do odrobienia .

bąbel 11

Bywalec
Punktów
4
Launch tab - Miałem na testy bardzo fajne ale w mojej miejscowości ciężkie do odrobienia .
Trochę się rozpędziłem , miałem wydać coś do 6 tyś, a zacząłem się zastanawiać na kwocie 2 razy większej. W tym roku kończę nowe lokum i nie powinienem szaleć z kasą . Więc Tab odpada.

tabus

Gaduła
Punktów
2
Panowie powiedzcie , co sądzicie o KTS ? Mam Gutmanna 55 starą babke jestem zadowolony , ale nowszych aut nie ogarnia, teraz kupiłem autela , ogrania mega japończyki i amerykańce , do renault mam clipa , a do merca starke. wszyscy mówią , że Bosch KTS taki miód i zastępuje wszystko.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
494
Miasto
Podkarpacie
To zależy czym się kierujesz . Jeśli interesuje cię tylko to jak dużo samochodów będzie obsługiwał twój interfejs nie zważając na koszty to ok . Ale jeśli spoglądasz z pryzmatu "ile za ile" to kts jest słaby , tu launch go przebija bo według mnie jest najlepiej wycenionym interfejsem i nie jest na rynku od paru lat tylko od dziesięcioleci .

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Panowie powiedzcie , co sądzicie o KTS ? Mam Gutmanna 55 starą babke jestem zadowolony , ale nowszych aut nie ogarnia, teraz kupiłem autela , ogrania mega japończyki i amerykańce , do renault mam clipa , a do merca starke. wszyscy mówią , że Bosch KTS taki miód i zastępuje wszystko.
Kts daje radę ale ze to miód to bym nie powiedział, potrafi się wyłożyć na samochodzie ze sterownikiem Boscha, potrafi mieć poblokowane nowe samochody bo mają jakieś umowy z producentami. Ale Esi naprawdę fajnie działa chociaż te nowe online jest dla mnie strasznie wkurzające się może kwestia przyzwyczajenia. Jednak mając to co masz plus KTS to powinieneś obsłużyć większość.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
254
Miasto
Jukei
To zależy czym się kierujesz . Jeśli interesuje cię tylko to jak dużo samochodów będzie obsługiwał twój interfejs nie zważając na koszty to ok . Ale jeśli spoglądasz z pryzmatu "ile za ile" to kts jest słaby , tu launch go przebija bo według mnie jest najlepiej wycenionym interfejsem i nie jest na rynku od paru lat tylko od dziesięcioleci .

Rozumiem, że piszesz to w oparciu o polskie realia. Ja w zeszłym roku kiedy się mocno zbroiłem niestety nie mogłem wynegocjować świetnej oferty - lepszą dawali mi na Autel, a na odnowienie KTS-a w ogóle wyszło spoko.
KTS był pierwszym "poważnym" sprzętem który sobie sprawiłem - pracując jeszcze wtedy na etacie. Mam go do dzisiaj i sobie chwale, zawsze siedzi w bagażniku. Dodatkowo zgadzam się z @igltokz, że idealny nie jest i że dużo do rzeczy mają tutaj umowy - ale to tak jest z całą dzisiejszą motoryzacją. Nie wybrałbym go drugi raz gdybym miał kupować od zera, wybrałbym Launch, którego często tutaj zachwala @blayders Nie mam zdania o Texa - nigdy nie używałem.

Mroccco

Początkujący
Punktów
0
Kolego doradź proszę dobry sprzęt do 20 tys pln albo dwa po dyszce żeby robić mega dużo . Miałem mega macs 56 i nie do końca dawał radę chociaż tragedii nie było

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
494
Miasto
Podkarpacie
@Mroccco Kiedyś 20 tys. to było sporo kasy na sprzęt . Obecnie to jest kwota z którą nie poszalejesz .

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
967
Miasto
Pruszcz Gdański
mam launcha z 1 linka , zaskoczony jestem jego osiagami , co prawda male minusy tez sa, ale jako szybkie uzupelnienie daje rade

michal_michal

SuperMechanior
Punktów
94
Ja używam Launcha Euro Pro 5 i dokupiłem teraz programator Xprog 3 do niego. Lepszy do Xproga byłby wyższy model Launcha żeby łączyć się z VCI za pomocą USB, nie jak to ma Euro Pro 5 za pomocą BT - czasami kłopoty z zapisem pamięci. I nie do końca czyta wszystkie sterowniki jak to ma w spisie.
Ale sam tester Launch Euro Pro 5 oceniam na bardzo dobry.

Do góry Bottom