• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uniwersalny tester diagnostyczny do 3k

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Witam, jak w temacie co byście polecili najbardziej uniwersalnego do obsługi aut powiedzmy do 21r. Najbardziej bym celował w Launch x431 ale tu pytanie jaka wersja aktualnie lepsza bo jest tego w ciul. I nie wiem w zasadzie czy większość to nie to samo co thinkdiag za 500zł. No chyba że macie coś lepszego do tej kwoty, wiadomo 3k nie dużo, ale piechotą nie chodzi żeby wywalić w błoto.

elektom

Początkujący
Porady
1
Punktów
2
Miasto
Kłomnice
Witam Do 3 K. to nie wiem natomiast najlepszą ceną w stosunku do jakości będzie system cdif3 od Akces .Sam używam i uważam że za tą cenę nic lepezego nie ma . Po tem już zaczyna się kosmos Pozdrawiam

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
144
Coś używanego poszukaj. Ja mam x431 euro 5 i aktualizacja na rok chyba koło 3500 mnie kosztowała więc nowego testera raczej nie znajdziesz dobrego w tej kasie. Szukaj od warsztatów co zmieniają sprzęt na nowszy

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Jeśli masz jaja i nie boi zakupów poprzez aliexpres to kupują przez aplikacje za 3000 zł (trzeba użyć kodu) kupisz LAUNCH X431 PRO3S+ V5.0 . Promocja do 07.02.2025 - wyprzedaż z okazji nowego chińskiego roku .

Launcher

Bywalec
Punktów
7
W tej kasie 2 propozycje:
-919MAX
-MOT IV ( tego możesz w przyszłości rozbudować o soft X-431 w celu obsługi aut z SGW, dołożyć funkcje kierowane VAG czy też funkcje oparte o dane producentów )

Różnica z poziomu hardware to 1 cal większy wyświetlacz w MOT IV. Pozostałe parametry bez zmian.
Po więcej info zapraszam na priv!

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
A coś z SGW i doIP to z ilu cebulionów się trzeba wysypać ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
Jak chcesz sgw to niestety ale to kwoty pięcio cyfrowe i to nie zależnie jakiej firmy sprzęt . To są interfejsy dedykowane na rynek europejski co ogranicza ilość sprzedanych sztuk co powoduje podbicie ceny za jedna sztukę .

Launcher

Bywalec
Punktów
7
Jak chcesz sgw to niestety ale to kwoty pięcio cyfrowe i to nie zależnie jakiej firmy sprzęt . To są interfejsy dedykowane na rynek europejski co ogranicza ilość sprzedanych sztuk co powoduje podbicie ceny za jedna sztukę .
Launch Europe będąc tylko na rynku niemieckim od ponad 20 lat zaliczył wzrost sprzedaży o 40% rdr. więc o jakiej ograniczonej ilości sztuk Ty mówisz?
A coś z SGW i doIP to z ilu cebulionów się trzeba wysypać ?
Najtaniej X-431 MOT IV ( posiada DoIP i opcje obsługi SGW ) - katalogowo wychodzi 5900 zł brutto. ( 2 lata aktu w cenie )
Brak opcji rozbudowy o HD, brak możliwości pracy Haynesem, brak opcji pracy z systemem ADAS.
Następny w kolejności jest Euro Turbo II - ok. 8500 zł ( 1 rok aktu )

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
564
Miasto
Podkarpacie
@Launcher Mam na myśli ze wersja programu/sprzętu na europe jest przedawana tylko na Europę a nie globalnie co powoduje ze ten sprzed w odróżnieniu od wersji globalnej jest droższy ponieważ koszt jego opracowania rozkłada się na mniejszą ilość sprzedanych urządzeń . Np.: to strzelna liczbami , globalnie launch rocznie sprzedaje 10 milionów urządzeń z czego na Europę tylko 1 milion .
Te opcje co podałeś nie zawierają abonamentu na SGW . Po doliczenie całego pakietu SGW przebijamy spokojnie cenę 10 000 zł .

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom