• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienia fabryczne i bledy w skoda superb 3

pawelk88

Początkujący
Punktów
0
Witam, kupiłem sobie złącze diagnostyczne Launch x431 pro elite na aliexpress dla swoich potrzeb prywatnych. Mam problem z dpf i dlatego chcialem potestowac jak to jest. Włączyłem wypalanie dpf sprawdzałem różne opcje jak otwieranie szyberdachu, szyb itd. Nie wiem co mnie pokusiło ale kliknąłem też w opcje testowania front assist no i wyskoczył błąd. Odłączyłem akumulator, kasowałem błędy no i ten błąd został. Dlatego patrzyłem dalej i kliknąłem w factory reset w opcji 3 brake electronics. Już teraz wiem, że to była największą głupota, ale wtedy myślałem, że przywrócę ustawienia podstawowe i będzie ok, niestety wszystko miga, brak ustawien podstawowych dla wszystkich systemów, jak ABS, ESP parking assist, head lights i wiele innych. Mam skodę superb 3 style wersja więc tych systemów jest mnóstwo. Czy jest ktoś wstanie mi pomóc, co zrobić żeby to wszystko zaczęło działać. Patrzyłem w online coding ale niestety za dużo tych kodów nie ma więc problemy nie znikają. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
469
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Kodowanie online rozwiąże problem. Problem w tym, że chyba będziesz udać się do serwisu. No chyba że znasz kogoś, kto ma Odisa i dostęp do serwera.

pawelk88

Początkujący
Punktów
0
Kodowanie online rozwiąże problem. Problem w tym, że chyba będziesz udać się do serwisu. No chyba że znasz kogoś, kto ma Odisa i dostęp do serwera.
Nie znam nikogo kto by miał ten interfejs diagnostyczny. Dodałem tutaj i jeszcze w kilku miejscach post, być może ktoś mnie uchroni przed droga wizyta w serwisie. Na pewno będę bardzo za to wdzięczny, a nawet postaram się jakoś komuś to zrekompensować.

autoserwisgd

SuperMechanior
Punktów
28
Jedź do serwisu zanim wiecej namieszasz, bez przesady przecież cię tam nie zjedzą finansowo... stać cię na Superba to chyba serwis nie jest końcem świata dla ciebie.

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
236
Miasto
Rzeszów
Chytry dwa razy traci. Dlatego nie znalazłem w sobie odwagi na kupno chińskiego Delphiego, mimo iż w życiu niczego bym nim nie próbował kodować.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
469
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Kodować i kombinować, zwłaszcza w swoim w aucie zawsze można, byleby to robić z głową. Przed kodowaniem wystarczy zrobić i zapisać scan całego auta i zawsze mamy podgląd na to, co i jak było zakodowane. Takie to proste ...

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
236
Miasto
Rzeszów
No nie wiem, raczej nie zaufałbym chińskiej podróbce testera na tyle, żeby coś modyfikować w oprogramowaniu. Odczyt to tak, bo pomyłka w takowym nic nie będzie kosztować.

pawelk88

Początkujący
Punktów
0
Posłuchajcie, nie ja pierwszy i nie ostatni. Ta opcja powinna być zablokowana jakimś kodem a nie po jednym ostrzeżeniu nagle wywaliło mi wszystkie systemy :/ stało się i juz. Chciałbym to jakoś naprawic. Pewnie, serwis jest rozwiązaniem ale nie za granica, gdybym był w Polsce to inaczej się sprawa ma.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
941
Miasto
PGS
Mozemy sprobowac wieczorem zdalnej diagnostyki jesli chcesz ...lub jutro z rana

autoserwisgd

SuperMechanior
Punktów
28
Posłuchajcie, nie ja pierwszy i nie ostatni. Ta opcja powinna być zablokowana jakimś kodem a nie po jednym ostrzeżeniu nagle wywaliło mi wszystkie systemy :/ stało się i juz. Chciałbym to jakoś naprawic. Pewnie, serwis jest rozwiązaniem ale nie za granica, gdybym był w Polsce to inaczej się sprawa ma.
W jakim kraju jesteś że nie ma serwisu Skody?

elektom

Początkujący
Porady
1
Punktów
2
Miasto
Kłomnice
Program vcds od adako załatwi sprawe ale potrzebne duże doświadczenie w tym temacie Pozdrawiam

toldek1

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Glinik
liqui-moly.pl
Dla jasności : Serwis BMW 1100 za godzinę, Ford 700, Mercedes 1000, tak widniało na fakturach - nie były to kodowania

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
167
Miasto
Gorzów Wlkp
W zasadzie w każdym kraju są rodacy, co mogą zrobić więcej, lepiej i taniej niż serwis. Trzeba tylko poszukać.

Do góry Bottom